Skip to main content

Ουίγκινς: Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να βγω MVP

Μετά τον Άνταμ Σμιθ την 14η αγωνιστική και το ντέρμπι με αντίπαλο τον Άρη, ένας ακόμη παίκτης του ΠΑΟΚ αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης.

Για δεύτερη φορά στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές της Basket League, MVP αναδεικνύεται παίκτης του ΠΑΟΚ.

Μετά τον Άνταμ Σμιθ την 14η αγωνιστική και το ντέρμπι με αντίπαλο τον Άρη, ο Αντουέιν Ουίγκινς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης ημέρας της Α1.

Ο 31χρονος Αμερικανός φόργουορντ στην εντός έδρας νίκη του «Δικεφάλου» επί του Ιωνικού Νικαίας συγκέντρωσε 35 βαθμούς στο ranking (26 πόντοι με 6/7 βολές, 10/12 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, μια ασίστ, ένα κόψιμο, τέσσερα κερδισμένα φάουλ και ένα κλέψιμο σε 22’ και 13’’) περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη νικήτριας ομάδας για την 16η αγωνιστική της Basket League.

«Η ανάδειξή μου σε πολυτιμότερο παίκτη σημαίνει πολλά για μένα», σχολίασε ο Ουίγκινς για τη διάκριση του και επισήμανε: «Δείχνει ότι έμαθα να παίζω καλύτερα με τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου. Αυτοί με βοήθησαν να πάρω αυτό το βραβείο».

Αναλυτικά, οι δηλώσες του παίκτη στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

- Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε MVP της 16ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EKO Basket League σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού Νικαίας;

«Η ανάδειξή μου σε πολυτιμότερο παίκτη σημαίνει πολλά για μένα. Δείχνει ότι έμαθα να παίζω καλύτερα με τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου. Αυτοί με βοήθησαν να πάρω αυτό το βραβείο. Δείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι και ότι αν συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά θα καταφέρουμε να τελειώσουμε την χρονιά δυναμικά, να πετύχουμε τον βασικό μας στόχο και γιατί όχι, να κοιτάξουμε και κάτι παραπάνω».

- Γιατί ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει δύο διαφορετικά πρόσωπα, εντός και εκτός έδρας; Στις πρώτες 16 αγωνιστικές δεν έχει πετύχει νίκη μακριά από το «Παλατάκι» με συνέπεια να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

«Είμαστε πολύ καλύτεροι στο γήπεδό μας, με τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας. Μας δίνουν ενέργεια και νιώθουμε πολύ άνετα με όποιον κι αν παίζουμε εδώ. Παρ’ όλα αυτά η εικόνα μας στα εκτός έδρας παιχνίδια, είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε ως ομάδα, να έχουμε την ίδια ενέργεια και συγκέντρωση και στα ματς που έχουμε μακριά από το ''PAOK Sports Arena''».