Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΑΤΟΜΑ ΜΕΣΑ, ΛΕΕΙ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Πύραυλοι έπληξαν ουκρανικό εμπορικό κέντρο με πάνω από 1.000 ανθρώπους μέσα στην πόλη Κρέμεντσουκ, λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Πυραυλική επίθεση δέχθηκε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρέμεντσουκ της κεντρικής Ουκρανίας.

Ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Μελέτσκι, δήλωσε ότι η επίθεση προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς, αλλά δεν έδωσε στοιχεία.

Ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο την ώρα του πυραυλικού πλήγματος και ότι ξέσπασε φωτιά.

«Το εμπορικό κέντρο καίγεται, οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τον αριθμό των θυμάτων», δήλωσε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram και πρόσθεσε: «Δεν έχει νόημα να ελπίζουμε σε ευπρέπεια και ανθρωπιά από τη Ρωσία».

Ο ανταποκριτής του Economist, Όλιβερ Κάρολ, αναφέρει «σκηνές τρόμου», επικαλούμενος άνδρα του που μιλούσε στο τηλέφωνο και του είπε: Άνθρωποι ήταν στο κτίριο και οι τοίχοι έχουν αρχίσει να πέφτουν μέσα.

Στα βίντεο που ήδη κυκλοφόρησαν, υπάρχουν εικόνες με πυκνούς μαύρους καπνούς να υψώνονται από ένα κτίριο που καίγεται.

Το Κρέμεντσουκ είναι μια βιομηχανική πόλη 217.000 κατοίκων και εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ουκρανίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ