Skip to main content

Ουκρανία: Ξεκίνησε η πρώτη δίκη Ρώσου στρατιώτη για δολοφονία αμάχου

Ποινή κάθειρξης 10 έως 15 ετών ή ισόβια κάθειρξη αντιμετωπίζει ρώσος στρατιώτης που κατηγορείται για τη δολοφονία αμάχου στην Ουκρανία.

Ξεκίνησε την Παρασκευή, στο περιφερειακό δικαστήριο Σολομένσκι του Κιέβου, η δίκη του Ρώσου στρατιώτη Βαντίμ Σισιμαρίν, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 62χρονου πολίτη στην περιοχή Σούμι.

Αυτή είναι η πρώτη δίκη στην Ουκρανία ενός Ρώσου στρατιώτη για τη δολοφονία ενός αμάχου κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ο 21χρονος κατηγορούμενος θα δικαστεί βάσει του άρθρου 438 του Ουκρανικού Ποινικού Κώδικα - «Παραβίαση νόμων και εθίμων πολέμου».

Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10 έως 15 ετών ή ισόβια κάθειρξη. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Μαΐου. Δύο ακόμα Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου πρόκειται να δικαστούν άμεσα.

«Οι Ρώσοι στρατιώτες αρχίζουν να λογοδοτούν για τα εγκλήματά τους στην Ουκρανία» σχολίασε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, Άντον Γκεραστσένκο.

Όπως αναφέρει η ουκρανική γενική εισαγγελία, περισσότερα από 10.700 εγκλήματα έχουν καταγραφεί από την έναρξη του πολέμου από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας, με επικεφαλής την Ιρίνα Βενεντίκτοβα, και οι πρώτες υποθέσεις έχουν πλέον κατατεθεί ή είναι έτοιμες να υποβληθούν δύο μήνες και πλέον μετά τον πόλεμο.

Πηγή: skai.gr