Skip to main content

Ουρανούπολη: Επιτάφιος με 70.000 χάντρες και 20.000 χρυσάνθεμα

Ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών καθώς φτιάχτηκε με πάνω από 70.000 χάντρες και πέρλες και περίπου 20.000 χρυσάνθεμα

Στην Ουρανούπολη ο στολισμός του Επιταφίου αποτελεί μια ιεροτελεστία για όλο το χωριό που κρατάει έναν μήνα. Οι γυναίκες του χωριού στόλισαν και έφτιαξαν και φέτος έναν Επιτάφιο κόσμημα που δίνει μαθήματα έξοχης αισθητικής.

Για δεκαέξι συναπτά έτη οι Ουρανοπολίτισσες στολίζουν έναν μοναδικό Επιτάφιο με λουλούδια και πέρλες πάνω σε υπέροχα βυζαντινά χρώματα και σχέδια από βιβλία του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, και φέτος ο Επιτάφιος της Ουρανούπολης θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών καθώς φτιάχτηκε με πάνω από 70.000 χάντρες και πέρλες και περίπου 20.000 χρυσάνθεμα - μινιατούρες.

Τη Μ.Παρασκευή το βράδυ κάτοικοι και επισκέπτες της Ουρανούπολης συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του οικισμού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο όλοι συγκεντρώνονται μπροστά από τον Πύργο του Προσφορίου στο λιμάνι για να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη».