Skip to main content

Απόβαση Τούρκων στη Β. Ελλάδα - Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα του Έβρου

Οι ουρές των οχημάτων ξεπερνούν τα πέντε χιλιόμετρα. Αγανάκτηση στους οδηγούς, οργισμένο μήνυμα του προέδρου των εμπόρων της Αλεξανδρούπολης.

Ουρές χιλιομέτρων με Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά έχουν σχηματιστεί από την πλευρά της Τουρκίας στο συνοριακό σταθμό Κήπων του Εβρου, καθώς χιλιάδες Τούρκοι εκδρομείς κατευθύνονται για διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως σας έχει ενημερώσει από χθες μόνο η Voria.gr (δείτε εδώ), στη Χαλκιδική αναμένονται τουλάχιστον 5.000 Τούρκοι τουρίστες, καθώς για τους γείτονες αρχίζουν οι θερινές διακοπές, με το τέλος του ραμαζανίου και την έναρξη του μπαϊραμιού. Εκτός από τη Χαλκιδική, οι Τούρκοι θα κατευθυνθούν και σε άλλους ελληνικούς προορισμούς, όπως η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Θάσος και η Αλεξανδρούπολη.

Είναι ενδεικτικό ότι από χθες το απόγευμα μέχρι και σήμερα το πρωί πέρασαν περισσότεροι από 5.000 Τούρκοι εκδρομείς, οι ουρές των οχημάτων ξεπερνούν τα πέντε χιλιόμετρα και ο χρόνος αναμονής για να περάσουν τα σύνορα ανέρχεται σε τέσσερις ώρες.

Όπως είναι επόμενο, οι συνθήκες αυτές έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό στους οδηγούς, με πηγές του τελωνείου να υποστηρίζουν ότι όλο το προσωπικό του τελωνείου είναι επί ποδός για την αποσυμφόρηση της κίνησης, καθώς και ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο μεγάλο όγκο των οχημάτων.

Μάλιστα, κάποιοι αγανακτισμένοι οδηγοί από την αναμονή, αποφάσισαν να κάνουν αναστροφή και να γυρίσουν πίσω, σύμφωνα με όσα έγραψε στο facebook ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ:

«Ε μα τι ξεφτίλα, τι ντροπή είναι αυτή επιτέλους! Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται η μεγαλύτερη έξοδος Τούρκων τουριστών και η χώρα και η περιοχή αναμένεται να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες στο τελωνείο των Κήπων καταγράφοντας νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας από την γείτονα χώρα. Δυστυχώς όμως διαπιστώνεται έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού και αδυναμία εξυπηρέτησης τους με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία τους, τον εκνευρισμό, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που επιστρέφουν πίσω. Και μετά μιλάμε για τουρισμό, παλεύουμε για ανάπτυξη και προσέλκυση εταιριών και επενδύσεων στην περιοχή. Καληνύχτα Ελλάδα, καληνύχτα Αλεξανδρούπολη».

Πηγή φωτο: alexpoli.gr