Skip to main content

Παραμένουν οι ουρές στους Ευζώνους - Κλείνουν τα σύνορα οι αυτοκινητιστές (vid)

Η ΟΦΑΕ καλεί τους αυτοκινητιστές να συγκεντρωθούν στα σύνορα των Ευζώνων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Κάλεσμα για κλείσιμο των συνόρων των Ευζώνων απευθύνει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στις συνοριακές διελεύσεις.

Το κάλεσμα είναι για αύριο, Παρασκευή στις 7 το πρωί, ενώ όπως αναφέρει η ΟΦΑΕ η διαμαρτυρία έχει την υποστήριξη των ομόλογων Ενώσεων από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες.

«H OΦΑΕ καλεί όλους τους αυτοκινητιστές να σταθούμε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα χερσαία σύνορα της χώρας, εξαιτίας της ασυδοσίας της Πολιτείας, η οποία λαμβάνει αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή τους.

«Η κατάσταση σε μία από τις κύριες χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας παραμένει εδώ και 4 ημέρες εξαιρετικά δύσκολη, έχοντας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ροή των εμπορευμάτων και στις ελληνικές εξαγωγές. Η επιβολή χρονικού περιορισμού στην είσοδο των φορτηγών οχημάτων από τους Ευζώνους, μεταξύ 7πμ με 7μμ κάθε ημέρα, καθώς επίσης και η παντελής έλλειψη οργάνωσης στην διαδικασία διενέργειας rapid test, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε όλα τα άτομα που εισέρχονται στην χώρα, έχει προκαλέσει «χάος» και τεράστιες χρονοκαθυστερήσεις, με τις ουρές αναμονής των φορτηγών να φτάνουν ως και τα 10χλμ», τονίζουν οι αυτοκινητιστές.

«Οχήματα τα οποία μεταφέρουν ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, ευπαθή καθώς και κάθε τύπου εμπορεύματα, αναγκάζονται ανεξαιρέτως να περιμένουν ως και 12 ώρες προκειμένου να εισέλθουν στην Ελλάδα, εξαιτίας της ανεπάρκειας της Πολιτείας να λάβει κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού χωρίς την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Έπειτα από έναν χρόνο ακούραστης και αδιάκοπης προσφοράς των υπηρεσιών μας στην οικονομία και στην κοινωνία, παρά τις αντιξοότητες και τα τεράστια προβλήματα, ήρθε η ώρα να υψώσουμε την φωνή μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακουστούν και οι δικές μας ανάγκες, και για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας», αναφέρουν.

Η Ομοσπονδία ζητά:

  • Την εξαίρεση των φορτηγών οχημάτων από τον περιορισμό διέλευσης του συνόρου μεταξύ 07 μμ-07 πμ
  • Την σωστή οργάνωση κέντρων υγειονομικού ελέγχου των οδηγών φορτηγών οχημάτων έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η ομαλή ροή των εμπορευμάτων στα σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η ΟΦΑΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ομαλή διεθνή ροή των εμπορευμάτων, σημειώνοντας πως επικρατεί χάος στις χερσαίες συνοριακές διελεύσεις της χώρας μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων.

Δείτε - Αυτοκινητιστές: Χάος στα χερσαία σύνορα της χώρας εξαιτίας των νέων περιορισμών