Skip to main content

Ουρές στο δήμο Δέλτα... για τη δημαρχία

Προβληματισμό σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκαλεί ο νέος δήμος Δέλτα, καθώς οι υποψήφιοι, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και τις αντιπολίτευσης, κάνουν ουρά για τον δημαρχιακό θώκο.
Προβληματισμό σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκαλεί ο νέος δήμος Δέλτα (Εχεδώρος, Αξιος, Χαλάστρα), καθώς οι υποψήφιοι, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και τις αντιπολίτευσης, κάνουν ουρά για τον δημαρχιακό θώκο. Μέχρι στιγμής και οι τρεις δήμαρχοι έχουν δηλώσει παρόντες στις επερχόμενες εκλογές, ωστόσο, όπως δήλωσε στη Voria.gr ο δήμαρχος Εχεδώρου, Σ. Σταματάκης, γίνονται προσπάθειες για την υποψηφιότητα ενός  δημάρχου, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σε κοινή απόφαση.

«Βρισκόμαστε σε  διαβούλευση με τον δήμαρχο Χαλάστρας Γ. Ουζούνη, προκειμένου να καταλήξουμε σε κοινό ψηφοδέλτιο», αναφέρει ο κ. Σταματάκης και διευκρινίζει ότι η όποια απόφαση θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Γεγονός πάντως είναι ότι οποίο και να είναι το αποτέλεσμα της διαβούλευσης, οι δύο δήμαρχοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τον δήμαρχο Αξιού, Ν. Γιουτίκα, ο οποίος είναι αποφασισμένος να κατέβει στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Ουζούνης δήλωσε στη Voria.gr ότι έχουν υπάρξει συναντήσεις μεταξύ των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να συζητηθούν βασικά θέματα, όπως τα προβλήματα του κάθε δήμου και η οικονομική τους κατάσταση. «Επιθυμία μας είναι να υπάρξει μια ενωτική προσπάθεια, όμως θα πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα αξιών και αρχών. Προσπαθούμε να συντάξουμε ένα πλαίσιο, στο οποίο θα ορίζεται πως επιθυμούμε να λειτουργήσει ο νέος δήμος», υπογράμμισε ο δήμαρχος Χαλάστρας.

Γεγονός πάντως είναι ότι ακόμη και αν καταλήξουν σε «ενωτική» παράταξη οι δήμαρχοι Εχεδώρου και Χαλάστρας, τότε οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ποιος θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου, καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η διαδικασία αυτή θα γίνει μέσω δημοσκόπησης.  

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές θα είναι και ο πρώην δήμαρχος Αξιού Δ. Ζακαλκάς. Μάλιστα, τον δημαρχιακό θώκο φαίνεται πως θα διεκδικήσει και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Εχεδώρου, Κ. Θεοφάνης. Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν ακουστεί συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ  Κ. Διαμαντής, αλλά και οι αντιδήμαρχοι Εχεδώρου Ν. Γλερίδης και Γ. Διαμαντόπουλος.