Skip to main content

Ουζουνίδης: Πήραμε αποφάσεις και ετοιμάζουμε τη συνέχεια της ΑΕΚ

«Όταν παίρνεις αποφάσεις, είσαι έτοιμος να υποστείς και τις όποιες συνέπειες. Αυτά όλα είναι εν γνώση μας», δήλωσε ο προπονητής της «Ένωσης».

Aποφάσεις για εκκαθαρίσεις παικτών έχει πάρει η διοίκηση της ΑΕΚ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής ευρωπαϊκης αναμέτρησης κόντρα στον Άγιαξ.

Μάλιστα, ο προπονητής της «Ένωσης» αποκάλυψε πως αυτές θα φανούν άμεσα φωτογραφίζοντας τους Αντρέ Σιμόες, Τάσο Μπακασέτα και Βασίλη Λαμπρόπουλο.

«Το κλαμπ έχει πάρει αποφάσεις. Ήταν να τις πάρουμε πιο μετά αλλά αφού μείναμε πίσω τις πήραμε πιο νωρίς. Πάντα σε μια κατάσταση δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής έχει τον πρώτο λόγο, όταν τα πράγματα είναι καλά ή άσχημα. Περίμενα περισσότερα πράγματα από την ομάδα, γιατί πριν ένα μήνα λέγαμε πως η ΑΕΚ ίσως ήταν η ομάδα που έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό το μήνα τα πράγματα δεν πάνε καλά και πρέπει να αναλύσουμε τους λόγους. Αποφασίστηκε από το κλαμπ να προχωρήσουμε γρήγορα σε κάποιες κινήσεις για να ετοιμάσουμε τη συνέχεια της ομάδας. Από την στιγμή που έγιναν συζητήσεις και δεν υπήρξε συμφωνία αποφασίστηκε να ετοιμάσουμε τη συνέχεια της ομάδας. Όταν παίρνεις κάποιες αποφάσεις πρέπει να σκέφτεσαι τις επιπτώσεις. Όμως σκεπτόμενοι το μέλλον, έπρεπε να ληφθούν αυτές οι αποφάσεις», δήλωσε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» και συμπλήρωσε:

«Το σημαντικό είναι να λειτουργήσουμε όλοι και να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας ως κλαμπ. Αυτή δεν είναι η καλύτερη περίοδος για όλους μας αλλά όσοι είμαστε εκεί θέλουμε το καλό της ομάδας. Δεν είναι ότι τα παιδιά αυτά είναι υπεύθυνα για την πορεία της ομάδας. Πάντα υπάρχουν βαθμίδες σε μια ομάδα και αυτές αρχίζουν από πάνω. Κι από τη στιγμή που εγώ είμαι επικεφαλής υπάρχει ευθύνη και σε μένα. Θα μπορούσα να κάνω κι εγώ κάποια πράγματα διαφορετικά. Αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει πολύ το σύλλογο, έχουν προσφέρει πολλά, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε σε διαδικασία συζητήσεων αποφασίστηκε από το κλαμπ να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Είναι ξεκάθαρη η σκέψη μας και ο τρόπος που έγινε αυτό. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην ομάδα ή όχι. Προπονητές και παίκτες σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ, κατόρθωσε κάτι σπουδαίο μετά από 24 χρόνια, αλλά δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει πάντα σαν ομάδα να σκέφτεσαι το μέλλον και μέσα από προβλήματα και δύσκολες συγκυρίες μπορεί να φτιάξεις κάτι καλύτερο από αυτό που είχες. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας στα δύσκολα, εκεί φαίνονται όσοι αγαπούν περισσότερο την ομάδα. Εμείς οφείλουμε μπροστά σε αυτό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους κάνουμε πάλι χαρούμενους».

Για το ίδιο θέμα διευκρίνισε: «Δεν έχει καμία λύση με το πρόβλημα. Από τη στιγμή που έχουμε απομακρυνθεί από το στόχο, είπαμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις πιο γρήγορα από το να τις παίρναμε μετά από ένα μήνα. Όταν παίρνεις αποφάσεις, είσαι έτοιμος να υποστείς και τις όποιες συνέπειες. Αυτά όλα είναι εν γνώση μας».

Ερωτηθείς αν οι μηδέν βαθμοί και τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα επηρεάζουν την ψυχολογία της ΑΕΚ, απάντησε: «Η συγκέντρωσή μας είναι μόνο στο Champions League και τίποτα άλλο. Ξέραμε πως δεν θα ήταν εύκολο το έργο μας μπαίνοντας στους ομίλους, αλλά παρότι δεν έχουμε πάρει βαθμούς μέχρι τώρα, σε κάθε παιχνίδι έχουμε παρουσιάσει όλο και καλύτερο πρόσωπο. Είναι το τελευταίο ματς στην έδρα μας και ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να μας κρατήσει ζωντανούς και για το τελευταίο ματς, οπότε όλη η συγκέντρωσή μας είναι σε αυτό. Ούτε στα προηγούμενα ματς, ούτε στο πρωτάθλημα».

Για τον αντίπαλο και πώς θα τον αντιμετωπίσει, είπε: «Ο Άγιαξ είναι πολύ καλή ομάδα. Θεωρούσα πως η Μπάγερν είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά ίσως ο Άγιαξ να είναι καλύτερος. Έχει συνδυάσει την ποιότητα με προσθήκες έμπειρων παικτών. Είναι ομάδα που δεν έχει χάσει ούτε στη Λισαβόνα, ούτε στο Μόναχο, οπότε το ματς θα είναι πολύ δύσκολο. Όταν όμως έχεις κάποιες πιθανότητες, πρέπει να τις κυνηγήσεις. Είναι ένα ματς που δεν συγχωρούνται λάθη, χρειάζεται συγκέντρωση σε όλο το ματς κι αν γίνει αυτό έχουμε τα στοιχεία για να πάρουμε κάποιο αποτέλεσμα. Θέλω να πιστεύω πως επειδή είναι και το τελευταίο ματς στην έδρα μας θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να το χαρούμε όλοι και να έχουμε ελπίδες για την τελευταία αγωνιστική».