Skip to main content

Νέο Περιφερειακό Γραφείο ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη - Την Πέμπτη τα εγκαίνια

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τα εγκαίνια την Πέμπτη στις 12.00 στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Νέο Περιφερειακό Γραφείο (Βιβλιοθήκη) στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, στις 12:00, πραγματοποιεί εκδήλωση για τα εγκαίνια του Περιφερειακού Γραφείου του (Βιβλιοθήκης) στη Θεσσαλονίκη, στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, στην Πανεπιστημιούπολη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Στόχος του εγχειρήματος είναι η  καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς, ώστε να προωθήσει τη διασύνδεση της καινοτομίας και της εφευρετικής δραστηριότητας με την οικονομική παραγωγή, να ενισχύσει την τοπική απασχόληση και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Με το νέο γραφείο ο ΟΒΙ θέτει ως στρατηγικό στόχο να παρέχει τη δυνατότητα για άμεση πρόσβαση του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού, ερευνητικού κοινού των ευρύτερων περιοχών στις υπηρεσίες τεχνολογικής πληροφόρησης του Οργανισμού κυρίως σε ό,τι αφορά τις ευρεσιτεχνίες και τα designs, επιδιώκοντας οι ενδιαφερόμενοι εφευρέτες, ερευνητές, ΜμΕ στις ευρύτερες περιοχές να έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται στην τεχνολογική πληροφόρηση, στην προστασία της παραγόμενης γνώσης/τεχνολογίας και στην εμπορική αξιοποίησή της.

Στην εκδήλωση εγκαινίων της Θεσσαλονίκης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθ. Περικλής Μήτκας, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΒΙ Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης και εκπρόσωποι επιχειρηματικών και παραγωγικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία του νέου Γραφείου του ΟΒΙ (Βιβλιοθήκης), ως σημείο επαφής και ενημέρωσης, από στελέχη του Οργανισμού.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων θα υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΟΒΙ και ΑΠΘ.

Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες του Περιφερειακού Γραφείου του ΟΒΙ (Βιβλιοθήκης) θα έχουν τη δυνατότητα:

να προμηθεύονται έντυπο πληροφοριακό υλικό για την προστασία των Εφευρέσεων και την καταχώριση των Βιομηχανικών Σχεδίων, καθώς και έντυπα κατάθεσης αιτήσεων για τίτλους προστασίας

να συζητούν με στέλεχος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας τυχόν απορίες τους για τη διαδικασία κατάθεσης αίτησης, τα τέλη, τη δυνατότητα Έρευνας μέσα από ΔΕ και Βιομηχανικά Σχέδια

να λαμβάνουν εξατομικευμένη βοήθεια σε θέματα προστασίας της βιομηχανικής ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης ερευνητικών αποτελεσμάτων

να λαμβάνουν πληροφόρηση σχετικά με τη δυνατότητα προστασίας των ευρεσιτεχνιών και τις διαφορετικές διαδικασίες αξιοποίησής τους

να συζητούν θέματα που αφορούν  στην προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό

να ενημερώνονται για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει ο ΟΒΙ στο κοινό του.

Σημειώνεται πως έχει ήδη εγκαινιαστεί το νέο Περιφερειακό Γραφείο του ΟΒΙ στην Πάτρα και πρόκειται στο άμεσο μέλλον να εγκαινιασθεί και ένα τρίτο στο Ηράκλειο Κρήτης.