Skip to main content

«Όχι» Μέρκελ σε «πρόωρη» βοήθεια προς την Ελλάδα

Την ανάγκη εισαγωγής όρου που θα προβλέπει τη δυνατότητα αποβολής μίας χώρας από την Ευρωζώνη, αν δεν ικανοποιεί κατ΄ επανάληψη τις δημοσιονομικές προϋποθέσεις, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, επαναλ
Την ανάγκη εισαγωγής στη συνθήκη της Ευρωζώνης όρου που θα προβλέπει την αποβολή μίας χώρας, εάν οι δημοσιονομικές προϋποθέσεις δεν ικανοποιούνται κατ’ επανάληψη, υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Κάτω Βουλή.
 
«Στο μέλλον θα χρειαστούμε ένα όρο με τον οποίο θα καθίσταται δυνατός, ως έσχατη λύση, ο αποκλεισμός μίας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, εάν οι προϋποθέσεις δεν ικανοποιούνται κατ’ επανάληψη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.
 
Αναφορικά με τη βοήθεια προς την Ελλάδα, η κα Μέρκελ επανέλαβε την άρνηση της Γερμανίας να παρέχει οικονομική στήριξη στη χώρα μας, τονίζοντας πως «μία εσπευσμένη εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η σωστή απάντηση».

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του, δηλαδή η Ελλάδα να βάλει μόνη της τάξη στα δημόσια οικονομικά της. Δεν πρέπει να δώσουμε μία πρόωρη βοήθεια, αλλά να μπει τάξη σε όλα αυτά, γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν μοιραίο».