Skip to main content

«Όχι» Μπακογιάννη σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις

Το κύριο βάρος της προσαρμογής πρέπει να πέσει στις δαπάνες και στην περιστολή του πελατειακού κράτους και το μικρότερο σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, τόνισε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»
Το κύριο βάρος της προσαρμογής πρέπει να πέσει στις δαπάνες και στην περιστολή του πελατειακού και κρατικοδίαιτου κράτους και το μικρότερο σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, τόνισε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή έχει μια καθαρή θέση. Είμαστε εναντίον των μεγάλων φόρων, των έκτακτων και συνεχώς αυξανόμενων φορολογικών επιβαρύνσεων για όλους, εναντίον της περιοδικής αύξησης του ΦΠΑ. Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι η διάσωση της οικονομίας της χώρας και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας θα πρέπει να στηριχθεί στη μικρομεσαία επιχείρηση και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», σημείωσε στη συζήτηση που είχε σήμερα στα γραφεία του επιμελητηρίου με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών κ. Κ. Μίχαλο.

Από την πλευρά του ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι οι «εύκολες» λύσεις της περικοπής των μισθών και των συντάξεων και της επιβολής νέων φόρων δεν αποδίδουν πλέον. Τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν, θα πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του.

Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής που δε θα βασίζεται στην επιβολή δυσβάσταχτων φόρων, αλλά αντίθετα στη θέσπιση κινήτρων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας του δημόσιου τομέα, στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας και κυρίως στην απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας. Πρόσθεσε δε ότι όσο ο ιδιωτικός τομέας θα επωμίζεται τα βάρη από την αναποτελεσματικότητα και τη σπατάλη του δημόσιου τομέα και από τα μεγάλα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και θα προσπαθεί να επιβιώσει σε μια οικονομία που θα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, τόσο λιγότερο θα μπορεί να ανταπεξέλθει.

«Το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας διέρχεται πλέον μια κρίσιμη φάση και αυτό που απαιτείται κατά την άποψη του προέδρου είναι η ανάπτυξη σε βάθος χρόνου», υπογράμμισε.