Skip to main content

Όχι σε Ασφαλιστικό-Εργασιακό θα ψηφίσει ο ΛΑΟΣ

Την πρόθεση του κόμματός του να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό ανακοίνωσε ο Καρατζαφέρης, ενώ τόνισε ότι δεν θα πάρει στο κόμμα του κανέναν από αυτούς που φεύγουν από τη
Την πρόθεση του κόμματός του να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε σημερινές του δηλώσεις.

«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Ψηφίσαμε το μνημόνιο, γιατί ψηφίσαμε για να υπάρχει η Ελλάδα. Αν δεν ψηφιζόταν, θα τρώγαμε ο ένας τις σάρκες του άλλου. Κανένα μέτρο δεν ψηφίζω, γιατί θα μπορούσαν να επεξεργαστούν καλύτερα», είπε στο ραδιοσταθμό «Θέμα FM» ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη ότι δεν αποκλείεται να παραστεί ο ίδιος στο συνέδριο της ΝΔ, για το οποίο έχει λάβει πρόσκληση, αλλά δεν απέκλεισε, τελικά, να εκπροσωπηθεί από συνεργάτη του.

«Είναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που γίνονται πολλά parties. Έχω λάβει μια πρόσκληση και για αυτό το party που θα κάνει ο κ. Σαμαράς. Αν μη τι άλλο το συνέδριο έχει διάφορες φωνές μέσα, εδώ έχει γίνει ένα κλειστό κλαμπ δοξασιών του προέδρου», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε:

«Εγώ θυμάμαι ωραία συνέδρια επί εποχής Κωνσταντίνου Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την κόντρα του Έβερτ με το Μητσοτάκη και το Σουφλιά. Τώρα τα πράγματα είναι απλά. Δεν λέω ότι δεν θα πάω, αλλά το party δεν απαιτεί σμόκιν, πας και με κοντομάνικα. Υπάρχει περίπτωση να πάει και κάποιος άλλος συνεργάτης, δεν γοητεύει το συνέδριο της ΝΔ».

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι διατηρεί καλές σχέσεις με τον κ. Αβραμόπουλο και υποστήριξε ότι «και αυτός δεν περνά καλές μέρες. Πάει η αντιπροεδρία που του είχαν τάξει, νιώθει σαν να κουβάλησε άδικα νερό στο μύλο. Και υπάρχει και εκεί μια απογοήτευση. Είναι ένα θέμα που το σκέφτομαι αν θα πάω. Δεν το βρίσκω ελκυστικό, αλλά δεν το αποκλείω να πάω».

Μιλώντας για την περιπέτεια υγείας που είχε πρόσφατα, είπε ότι επέδειξε ενδιαφέρον ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Ήταν το ενδιαφέρον του πατέρα μου αν ζούσε. Κινητοποίησε γιατρούς, καθηγητές στη Γερμανία και έδειξε και δείχνει ενδιαφέρον που δεν μπορώ να το προσπεράσω ανθρώπινα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Υποστήριξε επίσης ότι η κα Μπακογιάννη «από χειρισμούς όχι ιδιαίτερα επιμελείς μπήκε σε μια θέση όχι ιδανική» και εκτίμησε ότι δεν θα κάνει τελικά κόμμα.

«Αυτό που έχει να κάνει είναι να περιμένει τα γεγονότα μην την προσκαλέσουν σε δράση. Δεν βλέπω να κάνει κόμμα. Η χρονιά που διανύουμε ήταν μειώσεως ή προσβολής του ονόματός της με εμπλοκή στις όποιες υποθέσεις της Siemens, μένει βεβαίως να αποδειχθεί. Δεν επιτρέπει πολλούς πολιτικούς ελιγμούς, θα τα βρει μπροστά της», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε επίσης ότι δεν θα πάρει στο κόμμα του κανέναν από αυτούς που φεύγουν από την ΝΔ, ενώ τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών.

«Κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Δεν βλέπω κατά καμία έννοια εκλογές. Όταν ακουστεί η λέξη εκλογές, ο κόσμος θα πάρει τις ζώνες και θα δέρνει τους πολιτικούς. Δεν μπορούμε τον κόσμο μέσα σε 3 χρόνια να τον πάμε σε 3 εκλογές, σε μια κατάσταση δύσμοιρη οικονομικά. Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει άλλες κυβερνήσεις», είπε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει εκχωρήσει η κυβέρνηση στην τρόικα περισσότερα από όσα διεκδικούσε η ίδια για τον εαυτό της» και πρότεινε μια συγκυβέρνηση των δυο μεγάλων κομμάτων.

«Όλα αυτά που γίνονται είναι αποτέλεσμα μιας κυβέρνησης που φοβάται και τον ίσκιο της. Ας γίνει μια κυβέρνηση από τα 2 μεγαλύτερα κόμματα και ας μπουν και κάποιοι άλλοι, εμείς δεν ενδιαφερόμαστε. Ας υπάρξει μια επιλογή αρίστων», είπε.

Αναφερόμενος στα περί «εξαπτερύγων της κυβέρνησης» που προσάπτει στο ΛΑΟΣ ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «ο κ. Σαμαράς που είναι σε μια δύσκολη φάση λέει μια κουβέντα παραπάνω».

Επανέλαβε ότι συμπονά τον πρόεδρο της ΝΔ και εκτίμησε ότι «θα βρει και αυτός το δρόμο του και θα πάψει να λέει μπαρούφες. Θα σοβαρευτεί». Και κατέληξε:

«Δύο λύσεις είχαμε. Ή να κάνουμε αυτό που κάναμε εμείς, ή αυτό που έκανε ο Αντώνης. Και οι ευρωβουλευτές του Αντώνη ψήφισαν υπέρ του μνημονίου. Και οι εδώ βουλευτές ψήφισαν κατά».