Skip to main content

«Όχι» σε νέα μέτρα και απολύσεις είπε ο πρωθυπουργός

Να καθησυχάσει τους πολίτες παραμονές των εκλογών και λίγο πριν την έλευση της Τρόικας επιχείρησε σήμερα ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ότι δεν θα λάβει νέα μέτρα και ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημ
Να καθησυχάσει τους πολίτες παραμονές των εκλογών και λίγο πριν την έλευση της Τρόικας επιχείρησε σήμερα ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ότι δεν θα λάβει νέα μέτρα και ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο τομέα.

«Εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε έχοντας βάλει στο στόχο τη σπατάλη - όχι απολύσεις. Και καμία επιπλέον επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών, πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί» τόνισε ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης για τη διαμόρφωση του νέου προϋπολογισμού του 2011.  

«Απέναντι στην ακατάσχετη κινδυνολογία, εμείς απαντάμε με συνέπεια και συνεχίζουμε με σταθερότητα τον αγώνα για τη σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας με μεγάλες αλλαγές» σημείωσε.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος για συνέχεια των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. «Όπως καταφέραμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος σε ένα χρόνο στην ιστορία της χώρας, έτσι θα συνεχίσουμε. Μιλώντας με ειλικρίνεια στους πολίτες. Κοιτάζοντάς τους στα μάτια. Και δίνοντας μαζί τους την σημαντικότερη μάχη που αξίζει να δίνει κανείς: αυτή για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της πατρίδας μας» είπε χαρακτηριστικά.

Υπεραμύνθηκε του μηχανισμού στήριξης, ζητώντας παράλληλα από όλους να κατανοήσουν τις ευθύνες τους. «Ας παραδειγματιστούν από τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πόσο σημαντικό ήταν και είναι να έχουμε ασπίδα σήμερα το μηχανισμό στήριξης που μας προστατεύει από τις επιθέσεις. Και πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε με σταθερότητα και συνέπεια τις μεγάλες αλλαγές, που εγγυώνται την ευνομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προοπτική της οικονομίας και την αναπτυξιακή μας προοπτική» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στην πρώτη σύσκεψη, που ξεκίνησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, συμμετείχαν -εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λ. Παπαδήμο, που θα μετέχουν σε όλες τις συσκέψεις- οι Θ. Πάγκαλος, Δ. Ρέππας, Ανδ. Λοβέρδος, Λ. Κατσέλη και Ευ. Βενιζέλος. Στη σύσκεψη προσήλθε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Ηρ. Πολεμαρχάκις.