Skip to main content

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Παιδίατροι περιγράφουν τους κινδύνους και τα συμπτώματα

Τι είναι η ηπατίτιδα και πότε μεταδίδεται, τα κρούσματα και οι μεταμοσχεύσεις - Δύο παιδίατροι περιγράφουν τους κινδύνους και τα συμπτώματα.

Το σκοτάδι στο οποίο κινούνται ακόμη οι έρευνες των ειδικών για τα αίτια της οξείας ηπατίτιδας που μόλυνε παιδιά, κυρίως στη Βρετανία, επιτείνει την ανησυχία και το επίπεδο συναγερμού. Δύο παιδίατροι κάνουν σήμερα στο e-farmako την εκτίμηση κινδύνου, αλλά επισημαίνουν και τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξουν οι γονείς στα παιδιά.

Διαβάστε ακόμη: Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για την ηπατίτιδα αδιευκρίνιστης αιτιολογίας στα παιδιά

Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO – ΠΟΥ) έχει εκφράσει την ανησυχία του για την εμφάνιση των κρουσμάτων με άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής. Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) ανακοίνωσε πως κρούσματα καταγράφηκαν, εκτός της Βρετανίας, στην Ισπανία, την Δανία και την Ολλανδία. Όμοια περιστατικά εντοπίστηκαν και στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως στην Ελλάδα δεν έχει βρεθεί κρούσμα της εν λόγω μορφής ηπατίτιδας, όπως επισήμανε χτες και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ ο ΕΟΔΥ με επείγουσα ανακοίνωσή του τη Δευτέρα διατύπωσε την ανησυχία του και ζήτησε την επαγρύπνηση όλων.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr