Skip to main content

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια εμφάνισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας - Του έγινε ανάνηψη

Ο απεργός πείνας παρουσίασε σήμερα οξεία νεφρική ανεπάρκεια μετά από 18 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια εμφάνιση σήμερα Παρασκευή, ο Δημήτρης Κουφοντίνας όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για 18η ημέρα.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέπεια της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, «δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία».

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

«Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας», καταλήγει η ανακοίνωση.