Skip to main content

ΠΑΕ ΑΕΚ: Στα 75 εκατομμύρια ευρώ το κόστος του νέου γηπέδου

Η ΑΕΚ ενημέρωσε επίσης ότι το συνολικό κόστος του γηπέδου ανέρχεται σε 75.000.000 ευρώ, ενώ επιπλέον 6.000.000 κόστισαν τα δύο μουσεία

Διευκρινίσεις σχετικά με το κόστος του νέου γηπέδου που σύντομα θα ανοίξει τις πύλες του, έδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι της Αθήνας προχώρησαν στην ενέργεια αυτή επιδιώκοντας να διευθετήσουν όποιες παρερμηνείες δημιούργηθηκαν μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής που επεσήμανε ότι έχει διαθέσει 35.000.000 ευρώ για την «Αγιά Σοφιά».

Σύμφωνα με την ΠΑΕ ΑΕΚ αυτά τα 35.000.000 αφορούν τη συνολική συνεισφορά της Περιφέρειας. Από αυτά, τα 20 εκατ. έχουν διατεθεί για την κατασκευή του γηπέδου και τα υπόλοιπα για συνοδά έργα, τα οποία ήταν απαραίτητα για τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας. Τα 20 εκατομμύρια που πήγαν απευθείας στο γήπεδο, δεν τα τα διαχειρίστηκε η ΑΕΚ, αλλά η Περιφέρεια και τα διέθεσε στους εργολάβους που ανέλαβαν διάφορους τομείς του έργου. Η αρχική απόφαση για τα χρήματα που θα διέθετε η Περιφέρεια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είχε παρθεί επί Γιάννη Σγουρού, στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος του ποσού εκταμιεύτηκε επί Ρένας Δούρου και το υπόλοιπο την τελευταία τριετία, επί Γιώργου Πατούλη.

Η ΑΕΚ ενημέρωσε επίσης ότι το συνολικό κόστος του γηπέδου ανέρχεται σε 75.000.000 ευρώ, ενώ επιπλέον 6.000.000 κόστισαν τα μουσεία της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Ελληνισμού που κατασκευάστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο της «Αγιάς Σοφιάς».