Skip to main content

ΠΑΕ Άρης για Ολοκαύτωμα: Να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία από τους υμνητές των ναζί

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ απέδωσε φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος, τιμώντας τη μνήμη τους με ανακοίνωση που εξέδωσε σε δύο γλώσσες.

Η ΠΑΕ Άρης με ανακοίνωσή της απέδωσε φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος, που σαν σήμερα πριν 76 χρόνια τα Σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τους επιζήσαντες του Άουσβιτς.

Συγκεκριμένα η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ανέφερε στην ανακοίνωση της, στα αγγλικά και στα ελληνικά, πως «η θωράκιση της Δημοκρατίας από τους υμνητές του φασισμού και του ναζισμού αποτελεί ιερό καθήκον όλων μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σαν σήμερα, πριν από 76 χρόνια, τα Σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τους επιζήσαντες του Άουσβιτς.

Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου, η διεθνής κοινότητα τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Η 27η Ιανουαρίου έχει ανακηρυχθεί, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που λήφθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2005, ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Σαν σήμερα, πριν 76 χρόνια, οι Εβραίοι που βρισκόντουσαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς απελευθερώθηκαν από Σοβιετικούς στρατιώτες.

Το Ολοκαύτωμα, η γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης από το Γ’ Ράιχ, αποτέλεσε το γεγονός-ορόσημο που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.

Τα αποτρόπαια γεγονότα εκείνης της περιόδου θα πρέπει να αποτελέσουν για όλους μας το καλύτερο μάθημα ιστορικής μνήμης.

Η θωράκιση της Δημοκρατίας από τους υμνητές του φασισμού και του ναζισμού αποτελεί ιερό καθήκον όλων μας. Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά θα τον κερδίσουμε…

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!