Skip to main content

ΠΑΕ ΠΑΟΚ για CAS: Καταρχήν δικαίωση, να παραιτηθούν οι τρεις δικαστές

Η κ.Τσαγκιά και οι κ.κ.Φιλόπουλος και Βρυώνης οφείλουν να παραιτηθούν γιατί συνέβαλαν στον ντροπιασμό της ελληνικής δικαιοσύνης, λέει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Για «καταρχήν δικαίωση» κάνει η λόγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την απόφαση του CAS να επιστρέψει την υπόθεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ για την καταγγελόμενη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, ζητώντας την παράιτηση των τριών δικαστών που θεώρησαν δεσμευτικό το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Η ανακοίνωση τονίζει:

«Η σημερινή απόφαση του CAS είναι μια καταρχήν δικαίωση σε όσα φωνάζουμε σε κάθε τόνο από την αρχή της διαδικασίας.

Μια γνωμοδότηση ενός οργάνου αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τον κουμπάρο του Υφυπουργού Αθλητισμού, τον συνεργάτη του μάρτυρα υπεράσπισης του Ολυμπιακού και «λειτουργών» όπως η κ.Μαρούπα και ο κ.Αρκούδης, δεν μπορεί να δεσμεύει μια σειρά τακτικών δικαστών.

Όσοι αποφάσισαν περί του αντιθέτου, η κ.Τσαγκιά και οι κ.κ.Φιλόπουλος και Βρυώνης, οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν, όχι μόνο γιατί παρότρυναν τον διασυρμό του ονόματος του ΠΑΟΚ, αλλά και γιατί συνέβαλαν στον ντροπιασμό της ελληνικής δικαιοσύνης στα μάτια του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου.

Όσοι επεξεργάστηκαν σχέδια εξόντωσης του ΠΑΟΚ θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντί τους, με αυστηρότητα, συνέπεια και νομιμότητα. Αυτά τα στοιχεία που γκρέμισαν εγκληματικές οργανώσεις και παράγκες και θα πολεμήσουν και τα τελευταία απομεινάρια τους».

Λίγη ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση, η ΠΑΕ πήρε θέση, μέσω κοινωνικών δικτύων, για το ίδιο θέμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Δεν τα παρατάμε ποτέ. Η αλήθεια έλαμψε», ανέφερε το σχετικό μήνυμα, το οποίο συνόδευε εικόνα με το σήμα της ομάδας.

Χρονικά, πάντως, εκείνος που εξωτερίκευσε πρώτος τις σκέψεις του ήταν ο Γιώργος Σαββίδης, με πανηγυρικό ποστάρισμα και κάνοντας λόγο για τη «μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ».

Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Η μεγαλύτερη νίκη του ΠΑΟΚ είναι η σημερινή απόφαση. Σημασία δεν έχουν οι τίτλοι, τα γκολ, οι νίκες. Σημασία έχει η αξιοπρέπεια, και τιμή, έννοιες αντίθετες με το κόκκινο σωματείο. Καλημέρα στον πιο περήφανο λαό του πλανήτη.

Υ.Γ: Οπως είπε και ο Ιβάν, «δεν θα πουλήσω ποτέ την τιμή μου ακόμη και για όλο το χρυσάφι του κόσμου».

Ο γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ και μέλος του ΔΣ επανήλθε, λίγο μετά, με νέο διαδικτυακή ανάρτηση, αναφερόμενος αυτή τη φορά στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Κύριε Αυγενάκη δυστυχώς δεν έφταναν οι κουμπαριές και οι αλχημείες στην Ε.Ε.Α. Ζητώ να απολογηθείτε δημόσια για όλο αυτό που στήσατε στον λαό του ΠΑΟΚ».