Τρίτη 2 Μαρτίου 2021
x

ΠΑΦΙΛΗΣ: ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Επικαλέστηκε μαρτυρία του συναδέλφου του Νίκου Παπαναστάση που ήταν αξιωματικός του Ε.Δ. - Αρνητική η στάση του ΚΚΕ για τα Rafale

Στη «νύχτα των Ιμίων» αναφέρθηκε ο Θανάσης Παφίλης στη Βουλή κατά τη συζήτηση της σύμβασης προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επικαλούμενος μαρτυρία του συναδέλφου του Νίκου Παπαναστάση, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων και βρισκόταν στον θάλαμο επιχειρήσεων, είπε:

«Τα Ελληνικά πολεμικά πλοία ήταν έτοιμα να επέμβουν. Και στον τομέα αυτό είχαμε υπεροπλία. Ο Νίκος Παπαναστάσης ήταν στον θάλαμο επιχειρήσεων και επειδή έχουν περάσει αρκετά χρόνια μπορώ να το πω. Τα ελληνικά πλοία ήταν έτοιμα να επέμβουν και τι έγινε; Οι Αμερικάνοι μας είπαν «στοπ». Και μετά ο Σημίτης βγήκε και είπε «ευχαριστώ» στους αμερικάνους».

Ο κ. Παφίλης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό προκειμένου να υποστηρίξει την αρνητική στάση του κόμματός του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ