Skip to main content

Παγετός αύριο στη Β. Ελλάδα-Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο, βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στο σύνολο της χώρες, εκτός Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Χιονοπτώσεις, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ώρες, με τα φαινόμενα να έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητά σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Σάββατο, βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στο σύνολο της χώρας, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ καταιγίδες θα πλήξουν τα δυτικά και νότια νησιωτικά.

Την ίδια ώρα, τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις εκτιμάται ότι θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ έως τα ξημερώματα τα φαινόμενα θα ενταθούν στα δυτικά και τα νότια.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, το ανατολικό Αιγαίο και την ανατολική Πελοπόννησο, ενώ δεν αποκλείονται παροδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Τη νύχτα, μάλιστα, και νωρίς το πρωί, στη Βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί παγετός, με την ΕΜΥ να καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -2 έως 6 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11, στην κεντρική Ελλάδα και την Ήπειρο από 5 έως 13 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 7 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου από 8 έως 13 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 12 έως 18 βαθμούς. Στην Κρήτη οι μέγιστες θα αγγίξουν τοπικά τους 21 - 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειο-ανατολικές διευθύνσεις, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και τα Δωδεκάνησα, όπου θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν στα ανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα, λίγες σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν στα υψηλότερα τμήματα της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειο-ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά, οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κατά περιόδους στα πεδινά και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.