Skip to main content

Παγετός περιφερειακά της Θεσσαλονίκης

Κλειστοί εξαιτίας του παγετού και της χιονόπτωσης οι δρόμοι Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου - Ωραιοκάστρου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται σε άλλα σημεία του νομού. Απαραίτητες οι αλυσίδες και γι
Στους 2 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ενώ χιονόπτωση σημειώθηκε περιφερειακά της πόλης. Χιόνια και σε περιοχές του Κιλκίς, του νομού Σερρών, αλλά και του ορεινού οδικού δικτύου της Χαλκιδικής.

Κλειστοί εξαιτίας παγετού και χιονόπτωσης είναι οι δρόμοι Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο δρόμο του Σοχού, αλλά και από το 2ο χλμ. Ζαγκλιβερίου προς τα Πετροκέρασα. Στο υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά.

Τα μηχανήματα της νομαρχίας επιχειρούν στο τόξο Πανόραμα – Χορτιάτης – Νοσοκομείο Παπανικολάου – Ασβεστοχώρι – Ρετζίκι και οι επιχειρήσεις αποχιονισμού είναι συνεχείς στις περιοχές Ξηροχωρίου, Μεσήμβριας, Αγχιάλου, Σοχού, Βερτίσκου, Αρέθουσας, Μαυρούδας, Λευκούδας, Λιβαδίου, Πετροκεράσων, Ζαγκλιβερίου, Περιστεράς, Λαχανά για την αποτροπή περαιτέρω προβλημάτων.

Κλειστά λόγω καιρού είναι τα σχολεία των περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης, με αποφάσεις των δημάρχων, των διευθυντών διευθύνσεωνεκπαίδευσης και των διευθυντών των σχολείων. Συγκεκριμένα, σήμερα δενλειτουργούν 15 δημοτικά και 18 νηπιαγωγεία, καθώς επίσης όλα τα σχολείαδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δήμων Χορτιάτη, Σοχού και Λαχανά.

Παράλληλα, λόγω κακοκαιρίας δεν θα λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία Ασβεστοχωρίου, Ασκού, Αρέθουσας, Εξοχής, Κρυονερίου, Λευκοχωρίου, Λοφίσκου, Μελισσοχωρίου, Ξηροποτάμου, Ξυλούπολης, Όσσας, Σοχού, Φιλύρου, Χορτιάτη και Λαχανά, μετά από πρόταση των διευθυντών και αποφάσεις των οικείων δημάρχων.

Με αλυσίδες στα τελευταία 10 χιλιόμετρα, γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στις οδικές προσβάσεις από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).

Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων από τη Βέροια προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και από τον δρόμο της Νάουσας. Απαραίτητες οι αλυσίδες και για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο.

Χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό των Γρεβενών, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά στο νομό Σερρών.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βίγλας και Βιτσίου στο νομό της Φλώρινας, αλλά και στο δρόμο Αετού-Νυμφαίου.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, κατά τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των χιονοπτώσεων, των συνθηκών παγετού, αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, προκειμένου να αποφύγουν ατυχήματα, εξαιτίας των συνθηκών παγετού, σε σημεία του οδικού δικτύου περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού.