Skip to main content

«Παγετός» στη Βόρεια Ελλάδα

«Πολικές» θερμοκρασίες και τσουχτερό κρύο καταγράφονται στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Απαραίτητες οι αλυσίδες σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
«Πολικές» θερμοκρασίες και τσουχτερό κρύο καταγράφονται στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο υδράργυρος έφτασε τους -12 βαθμούς στη Φλώρινα και στους -11 στην Ορεστιάδα, ενώ το σκηνικό θα παραμείνει ως έχει μέχρι και αύριο, με σταδιακή βελτίωση από την Τετάρτη.

Η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη στο τμήμα της εθνικής οδού Γρεβενών - Βασιλίτσας από το 35ο ώς το 45ο χιλιόμετρο, αλλά και σε άλλα σημεία του ορεινού και επαρχιακού δικτύου του νομού Γρεβενών. Αλυσίδες πρέπει να έχουν και τα οχήματα που κινούνται από το 18ο ώς το 28ο χιλιόμετρο της οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, για την κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Εορδαίας όπως και σε αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου της Φλώρινας.

Χωρίς προβλήματα και χωρίς να απαιτούνται αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση σε σχεδόν ολόκληρο το δίκτυο της κεντρικής Μακεδονίας, αν και οι οδηγοί συνιστάται να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό και να οδηγούν με αυξημένη προσοχή, λόγω του παγετού.

Τσουχτερό κρύο σήμερα και αύριο

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου, με νεφώσεις και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Στην Βόρεια Ελλάδα αναμένεται παγετός, ειδικά τις νυχτερινές ώρες και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς όλο το 24ωρο, ενώ οι άνεμοι στη Μακεδονία και τη Θράκη θα φτάσουν έως τα 5 Μποφόρ.

Τρίτη θα επικρατήσει ισχυρός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα, με χαμηλές θερμοκρασίες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Βελτίωση θα σημειωθεί από την Τετάρτη που τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία μέχρι την Παρασκευή θα έχει αυξηθεί περίπου 2 βαθμούς, με βροχοπτώσεις και νότιους ανέμους στη Βόρεια Ελλάδα. Σκηνικό παγετού αναμένεται από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν και θα επαναληφθούν παρόμοια καιρικά φαινόμενα.