Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σοβαρά προβλήματα παγετού σημειώνονται στην κίνηση των οχημάτων, τόσο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης όσο και στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών

Σοβαρά προβλήματα παγετού σημειώνονται στην κίνηση των οχημάτων, τόσο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης όσο και στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, από νωρίς το πρωί. 

Στο μηδέν ήταν η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με ελαφρά χιονόπτωση να σημειώνεται τόσο περιφερειακά όσο και στο κέντρο της πόλης, καθώς και σε περιοχές του Κιλκίς, στη Βέροια αλλά και στην Κατερίνη.

Με προσοχή πρέπει να γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Ανοιχτές είναι οι οδικές προσβάσεις από τον Άγιο Αθανάσιο και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν). Ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Βέροια προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, ενώ αλυσίδες απαιτούνται από το δρόμο της Νάουσας.

Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο. Χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό των Γρεβενών. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου, στο νομό της Φλώρινας.

Στα παράλια του νομού Λάρισας απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, κατά τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των συνθηκών παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ