Skip to main content

Παγκόσμια Ημέρα AIDS: Παγκόσμιες προσπάθειες για το οριστικό τέλος της επιδημίας του HIV

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος - Θετική Φωνή συντάσσεται με τις παγκόσμιες προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας για το AIDS.

Η πρόοδος της επιστήμης έχει καταστήσει πλέον την HIV ως μια χρόνια λοίμωξη και διαχειρίσιμη κατάσταση. Για τα άτομα που λαμβάνουν την αγωγή τους, ο ιός δεν αποτελεί απειλή, ζουν με αυτόν χωρίς να μεταδίδουν και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους. Ωστόσο, το στίγμα, οι κοινωνικές προκαταλήψεις και οι διακρίσεις εμμένουν και εξακολουθούν να δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους. Μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας AIDS είναι το “Δεν είμαστε όλοι εδώ, αλλά είμαστε ακόμη εδώ”.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή συντάσσεται με τις παγκόσμιες προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας για το οριστικό τέλος της επιδημίας του HIV. Ο τριπλός στόχος 95-95-95 των Ηνωμένων Εθνών (UNAIDS) για το 2030 είναι μέχρι τότε να γνωρίζουν σχεδόν όλα τα οροθετικά άτομα το status τους, όλοι όσοι γνωρίζουν να έχουν καθολική πρόσβαση σε θεραπεία και το συντριπτικό ποσοστό αυτών που είναι σε θεραπεία να έχουν πετυχημένη ιική καταστολή.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr