Skip to main content

Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά - Η συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας (φωτο)

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» για 18η χρονιά διοργανώνει εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο - Στην εκδήλωση συμμετέχει και η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης

Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, η 25η Μαΐου, και το «Χαμόγελο του Παιδιού» για 18η χρονιά διοργανώνει εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο για τις νέες δράσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες που στοχεύουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της εξαφάνισης παιδιών, καθώς και ενηλίκων που ανήκουν σε ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες. 

Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετέχει ενεργά στις αναζήτησεις εξαφανισμένων ανηλίκων μέσω της συνεχούς συνεργασίας της με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - 11χρονη βρέθηκε σε λίγες ώρες χάρη στη Δημοτική Αστυνομία

«Σήμερα 25/5/2022 Διεθνής ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίσης της κοινής γνώμης, ζητάμε από όλους τους πολίτες την επαγρύπνιση και συμμετοχή τους σε τυχόν μελλοντικές αναζητήσεις. Χωρίς εσάς δεν μπορούμε! Για να βρει κάθε παιδί το δρόμο για το σπίτι του!», είναι το μήνυμα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η 25η Μαΐου είναι μία ημέρα με διεθνή διάσταση και μεγάλη βαρύτητα, καθώς συμμετέχουν φορείς από ολόκληρο τον κόσμο με στόχο να αναδείξουν νέες δράσεις και υπηρεσίες, καλές πρακτικές αλλά τη μεγάλη έκταση και τις ιδιαιτερότητες του φαινομένου των εξαφανίσεων ανηλίκων.