Skip to main content

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Το Αχεπα τιμά τους... σωματοφύλακες του ΕΣΥ

Η Διοίκηση και η Νοσηλευτική Υπηρεσία ΑΧΕΠΑ τιμούν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή για την καθημερινή προσφορά του.

Με το - ιδιαίτερα συμβολικό και χρήσιμο στην εποχή μας - σύνθημα: «Ένας για όλους και όλοι για έναν», σύνθημα-διακύβευμα, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, η Διοίκηση και η Νοσηλευτική Υπηρεσία ΑΧΕΠΑ τιμούν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή για την καθημερινή προσφορά του και ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του Covid-19, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της πάνω στους υγειονομικούς και τους πολίτες της χώρας μας.

Tο πιο πολυδιαβασμένο έργο του Αλέξανδρου Δουμά «Οι τρεις σωματοφύλακες» παίρνει μια άλλη διάσταση, μέσα και από ένα μικρό θεατρικό δρώμενο που υπογράφει – στο πλαίσιο της εκδήλωσης – η βιβλιοθηκονόμος και συγγραφέας, κ. Ελένη Σεμερτζίδου, και θα ανέβει με τη συμμετοχή τριών Νοσηλευτριών και ενός Νοσηλευτή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, σε σκηνοθεσία κ. Ραχήλ Θεοφάνους, την ημέρα εκείνη (20 Ιουνίου 2022, 6:00μμ, Αμφιθέατρο Ι, ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ, 3ης Σεπτεμβρίου).

Πρόκειται για μια εκδήλωση, όπου για δύο ώρες περίπου, μέσα από την τέχνη, και συγκεκριμένα τη δύναμη της ποίησης, της μουσικής και του θεάτρου, καθώς και ενός οπτικοακουστικού υλικού που επιμελήθηκε η Νοσηλευτική Υπηρεσία ΑΧΕΠΑ, θα περάσει το πιο δυνατό μήνυμα, ότι, δηλαδή, παρά τους κλυδωνισμούς μιας πρωτόγνωρης φορτούνας, το καράβι (Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) δεν καταποντίστηκε στα κύματα, αλλά παραμένει όρθιο, και οι Νοσηλευτές είναι και παραμένουν οι «Σωματοφύλακες» του Συστήματος Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν», ήταν το σύνθημα των τριών Σωματοφυλάκων, στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Δουμά, και συγκεκριμένα του νεαρού Ντ’ Αρτανιάν, που ήταν φίλος στο Παρίσι με τους τρεις σωματοφύλακες - Άθω, Πόρθο και Άραμι.

Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά η ταλαντούχα τραγουδοποιός και μουσικοσυνθέτρια, Ελευθερία Μεταξά, μαζί και με την χορωδία δήμου Θέρμης, μεταφέροντάς μας στα μονοπάτια της μελοποιημένης, κυρίως, ποίησης, ποιημάτων των μελών της ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, με Πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Μπουκόνη.

Τέλος, την Εκδήλωση μπορεί να παρακολουθήσει διαδικτυακά, την ημέρα εκείνη, όποιος/όποια επιθυμεί, από το παρακάτω link: https://zoom.us/j/99621415949?pwd=cFFtQmVvV0cybFE1VHpKUktmaGg2dz09

Meeting ID: 996 2141 5949
Passcode: 354556