Skip to main content

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα γιόρτασαν μαζί

Πάνω από 80 παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να μάθουν καινούρια πράγματα στη σημερινή εκδήλωση της UNICEF για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Με χαρούμενες παιδικές φωνές και γέλια πλημμύρισε η αίθουσα δράσεων της ΧΑΝΘ καθώς για δύο περίπου ώρες περισσότερα από 80 παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να μάθουν καινούρια πράγματα στο πλαίσιο της εκδήλωσης της UNICEF για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. 

Στις δράσεις συμμετείχαν από κοινού ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα από διάφορες χώρες που ζουν πλέον στη Θεσσαλονίκη. «Θέλαμε να φέρουμε παιδιά από όλον τον κοσμό μαζί, και ελληνόπουλα αλλά και παιδιά που ζουν στην Ελλάδα και έχουν έρθει από διάφορες περιοχές της Γης σε μια ημέρα παιχνιδιού, διασκέδασης αλλά και ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Ελπίζουμε τα παιδιά και να πέρασαν όμορφα αλλά και να έμαθαν μέσω των δράσεων ότι τα παιδιά είναι παιδιά και δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ τους ούτε διακρίσεις ούτε ρατσισμός» δήλωσε στη Voria.gr η Όλγα Σιώκου - Σιόβα, υπεύθυνη Επικοινωνιας στην Ομάδα Ανταπόκρισης της UNICEF για το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν συνέντευξη το ένα από το άλλο, να ζωγραφίσουν τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν, να παρακολουθήσουν την αφήγηση ενός παραμυθιού αλλά και να φωτογραφηθούν στο photo booth που δημιούργησε η UNICEF. Επίσης, καθώς φέτος η θεματική της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού είναι «Τα Παιδιά αναλαμβάνουν Δράση», οι μικροί φίλοι που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση είπαν μπροστά στην κάμερα που είχε στήσει η οργάνωση τι θα άλλαζαν στον κόσμο αν αναλάμβαναν σήμερα τα ηνία αλλά και ποια είναι τα όνειρα και οι επιθυμίες τους για ένα «αύριο» όπως το φαντάζονται αυτοί.

Φεύγοντας, τα παιδιά πήραν δώρα σχολικά είδη της UNICEF.

Κατά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, η UNICEF πραγματοποιεί ανάλογες εκδηλώσεις σε 126 χώρες, δίνοντας στα παιδιά όλου του κόσμου την ευκαιρία να περάσουν μια μέρα ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού, ενώ ταυτόχρονα γίνονται μέρος μια παγκόσμιας αλυσίδας χαράς.

H εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη ΧΑΝΘ και με την υποστήριξη των SolidarityNow, ΑΡΣΙΣ ΚΟΥΝ και ΜΕΤΑδραση.