Skip to main content

Οι τρεις δράσεις της ΕΥΑΘ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τρεις δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ετοιμάζει η ΕΥΑΘ - Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τις ώρες που θα πραγματοποιηθούν

Τρεις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Σάββατο 5 Ιουνίου, ετοιμάζει η ΕΥΑΘ.

Συγκεκριμένα, δύο σταντ θα στηθούν αύριο σε κεντρικά σημεία της πόλης (στην Αγ. Σοφίας με Τσιμισκή και στην Καμάρα), όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται για ένα διεθνές κάλεσμα προς όλους να αποκατασταθεί το περιβάλλον και τα οικοσυστήματά, ώστε να επιτευχθούν τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης έως το 2030. Ένα γλαστράκι και σπόροι, μαζί με 10 συμβουλές για μια πιο «πράσινη» καθημερινότητα, θα είναι η συμβολική συνεισφορά της ΕΥΑΘ στους Θεσσαλονικείς εν όψει του διεθνούς εορτασμού. Τα σταντ θα στηθούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος, η διοίκηση μαζί με τον εποπτεύοντα της ΕΥΑΘ υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), θα ξεναγηθεί στις 11 π.μ. από τον πατέρα Αθηναγόρα στο νέο «πράσινο» σπίτι του Φάρου του Κόσμου, στον Δενδροπόταμο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η παραγωγή τροφίμων για σίτιση, η εκπαίδευση μαθητών, η εφαρμογή νέων τεχνολογιών γεωργικής παραγωγής και γενικότερα η δημιουργία ενός βιωματικού κήπου στο σπίτι του Φάρου έχει αρχίσει να υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Ταυτόχρονα, στο ίδιο πλαίσιο του διεθνούς εορτασμού, προκηρύχθηκε χτες διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με θέμα τη δέσμευση ρυπαντικού φορτίου που εισέρχεται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, την ανάκτηση πολύτιμων υλικών από την επεξεργασία του. Η κυκλική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη διατρέχουν τη λογική του πρωτότυπου αυτού διαγωνισμού, που επιφυλάσσει χρηματικά έπαθλα για τους νικητές. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε εδώ.