Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
x

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΓΙΑ ΜΠΛΑΤ

Ο «Τίγρης» αναφερόμενος σε δήλωση του κόουτς του Ολυμπιακού ισχυρίστηκε πως είναι λογικό και επόμενο να λέει ψέματα επειδή είναι... Εβραίος.

Μία δήλωση του Βαγγέλη Αλεξανδρή για τον Ντέιβιντ Μπλατ την προηγούμενη εβδομάδα προκάλεσε σάλο στην εβραϊκή κοινότητα, με την αντίδραση να έρχεται από τον CEO του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόμπερτ Σίνγκερ.

Yπενθυμίζεται πως ο «Τίγρης» όταν όταν ρωτήθηκε να πει την άποψή του «για τη δήλωση του Μπλατ περί άγνοιας για την απουσία του Ολυμπιακού από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό» απάντησε πως «με εξέπληξε αυτό που είπε, γιατί ένας προπονητής του μεγέθους του Μπλατ, με τις γνώσεις και τις γνωριμίες του, δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι.

Πιστεύω ότι γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι χθεσινός, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι έχει και εβραϊκό αίμα μέσα του, θεωρώ ότι ψεύδεται με αυτό που είπε. Πιθανά να το είπε, χωρίς να γνωρίζω μια απλή εικασία κάνω, γιατί περισσότερο δεν ήθελε να πάρει θέση».

Από τη μεριά του ο κ. Σίνγκερ ανέφερε ότι «τέτοιες εκφράσεις αντισημιτισμού υπενθυμίζουν τις πιο σκοτεινές ημέρες της ιστορίας και αρχαίες αλληγορίες.

Είναι αδιανόητο ότι κάποιος από την αθλητική κοινότητα θα μπορούσε να κάνει τέτοια ντροπιαστικά σχόλια. Απαιτούμε άμεση ανάκληση και συγγνώμη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ