Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
x

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΙΜΑΡΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

Θα πραγματοποιηθεί Συνέλευση των Χιμαριωτών 19 - 22 Φεβρουαρίου 2016, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων, πολιτικών και επενδυτών από ολόκληρο τον κόσμο.

 Οι Αλβανοί έχουν κατακλέψει τους Βορειοηπειρώτες, και την κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται ειδικώς η περιοχή της Χιμάρας, και μάλιστα μετά την εδαφική διαίρεση σε μία αυθαίρετη ενέργεια της κυβέρνησης της Αλβανίας, αποφάσισε να την αντιμετωπίσει το λόμπι των Χιμαριωτών των ΗΠΑ και της Διασποράς.

Θα πραγματοποιηθεί Συνέλευση των Χιμαριωτών 19 - 22 Φεβρουαρίου 2016, όπως πληροφορούμαι από το himara.gr, στο Maryland των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή Χιμαριωτών προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, διπλωματών και επενδυτών.

Το «Himarioton Lobby of USA», ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε από τις αρχές του 20ου αιώνα, αποφάσισε να συζητήσουν την κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή της Χιμάρας, η οποία επέφερε σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης, δημιουργώντας μια αβεβαιότητα και μια σοβαρή απειλή για το μέλλον της περιοχής και των ανθρώπων της Χιμάρας.

Η Διασπορά των Χιμαριωτών στις ΗΠΑ, σε στενή συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έχει υψώσει τη φωνή της για μαζική κλοπή ακινήτων περιουσιών, από το αλβανικό κράτος, το οποίο, α) δημιούργησε ειδικούς Νόμους, κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και β) ενίσχυσε τις ομάδες συμφερόντων με αυθαίρετες πράξεις, για να χτίσουν τουριστικά θέρετρα, με ανεξέλεγκτη μετακίνηση του πληθυσμού, αυξάνοντας την αντιπαράθεση, για να αλλάξει την ισορροπία εθνοτήτων και θρησκειών. Η περιοχή της Χιμάρας, μια από τις πιο ελκυστικές περιοχές για τον τουρισμό, βρίσκεται στο στόχαστρο των ολιγαρχών και της Μαφίας, για τους οποίους το αλβανικό κοινοβούλιο και η κυβέρνηση, έχουν υιοθετήσει μια σειρά νόμων, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας και διεθνείς νόμους.

Η Συνέλευση των Χιμαριωτών των ΗΠΑ, θα λάβει αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της περιοχής της Χιμάρας, ειδικά για την τελική διευθέτηση του περιουσιακού ζητήματος, διατηρώντας την εθνική ιστορική φυσιογνωμία και την τουριστική ανάπτυξη και ορίζοντας μία στρατηγική διμερών πολιτικών, με το αλβανικό κράτος, που θα βασίζεται στις αρχές της αμοιβαιότητας και των ευρωπαϊκών αξιών. Οι συμμετέχοντες στην Συνέλευση των Χιμαριωτών θα προσκληθούν από την Αλβανία, την Ελλάδα και την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο Μακεδών
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ