Παρασκευή 10 Απριλίου 2020
x

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η παροχή δανείου στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση όλων των άλλων πιστωτών της Ελλάδας, είπε ο πρόεδρός της, Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για δάνειο στην Ελλάδα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας.

O ίδιος εξήγησε πως οποιαδήποτε τέτοια κίνηση για παροχή δανείου στην Ελλάδα θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση όλων των άλλων πιστωτών της Ελλάδας αλλά και του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Δεν υπάρχει τίποτα το επικείμενο, αλλά έχουμε δεσμευτεί να συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα με τρόπους που την στηρίζουμε ήδη εδώ και σχεδόν 5 χρόνια», είπε.

Ο Κιμ σημείωσε πως η Παγκόσμια Τράπεζα εργάζεται ήδη με την Ελλάδα, από την αρχή της θητείας του το 2012, αλλά τα ζητήματα πάνω στα οποία εργάζονται είναι η βελτίωση της κοινωνικής προστασίας των πολιτών, η βελτίωση της θέσης της χώρας στην κατάταξη Doing Business μέσω της βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, εστιάζοντας στον τρόπο αντιμετώπισης της μακροχρόνιας ανεργίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ