Skip to main content

Παγκόσμιο σοκ: Πέθανε ο θεός του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα (videos) - Upd

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στο σπίτι του.

Το 2020 συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι είναι μια από τις χειρότερες χρονιές. O θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 60 ετών.

Τη θλιβερή είδηση μετέδωσαν Clarin και Οle τονίζοντας πως ο Θεός υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στο Τίγκρε, εκεί όπου βρισκόταν για την ανάρρωση έπειτα από τη σοβαρή επέμβαση που είχε υποβληθεί πριν λίγες ημέρες. Οι γιατροί που έφτασαν στο σπίτι του δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή και έτσι το διασημότερο δεκάρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή.

Η επιδείνωση της υγείας του Ντιεγκίτο ήταν γνωστή στους οικείους του, ωστόσο κανείς δεν περίμενε να φύγει τόσο αναπάντεχα από τη ζωή, όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Θεός του ποδοσφαίρου

Γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1960 στο Μπουένος Άιρες, όχι μόνο άφησε το στίγμα του στην ιστορία του ποδοσφαίρου αλλά συναγωνίστηκε με τον Πελέ για τον τίτλο του κορυφαίου όλων των εποχών στον βασιλιά των σπορ.

Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στο Μεξικό, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι, που έκανε... επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά, κατακτώντας δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA. Πέρασε από την Μπόκα και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα, τη Νάπολι και τη Σεβίλλη.

Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική, εργαζόμενος και στην Εθνική Αργεντινής από το 2008 μέχρι το 2010.

Η ζωή του Ντιέγκο Μαραντόνα τα είχε όλα... Ποδόσφαιρο, πρωταθλητισμό, καθώς και τις καταχρήσεις, που αποτέλεσαν το μελανό του σημείο. Ναρκωτικά, γυναίκες... Μια ζωή γεμάτη, σε υψηλές συχνότητες, προσαρμοσμένη στους δικούς του όρους μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Το χέρι του θεού και το γκολ του αιώνα

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ είχε την τύχη να πετύχει σε έναν αγώνα δύο γκολ που έγιναν γνωστά και έμειναν για πάντα στην ιστορία για διαφορετικό λόγο. Ο λόγος για τον ημιτελικό του Μουντιάλ του 1986 και το Αργεντινή-Αγγλία όπου το ένα γκολ ήταν το περίφημο χέρι του θεού, όπου σκόραρε με πασιφανές χέρι και το δεύτερο ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα γκολ όλων των εποχών, αν όχι το καλύτερο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όπου πέρασε μόνος όλη την ομάδα των Άγγλων πριν σκοράρει το δεύτερο τέρμα.

Το αντίο με την Ελλάδα

Παιχνίδι της μοίρας, ήθελε τον μεγάλο Ντιέγκο να έχει ως κύκνειο άσμα όσον αφορά το γκολ με την μπλανκοτσελέστε, τον αγώνα με την Ελλάδα. Στη συντριβή με 4-0 της εθνικής μας στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994, ο ντιέγκο νίκησε τον Μήνου μετά από μια συνεργασία ποίημα των συμπαικτών του. Αυτό ήταν και το φινάλε του Ντιέγκο όσον αφορά το σκοράρισμα με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Δείτε βίντεο με τα καλύτερά του γκολ: