Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020
x

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΣΤΟ ΤΕΝΙΣ: ΝΤΟΠΕ ΤΟ ΝΟ1 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ!

Ο Ρόμπερτ Φάρα βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και συγκεκριμένα στην ουσία μπολδενόνη που ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Παγωμάρα επικρατεί στον χώρο του τένις, αφού ο Ρόμπερτ Φάρα βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία όπως γνωστοποίησε η παγκόσμια ομοσπονδία.

Το Νο1 στον κόσμο στο διπλό που το 2019 μαζί με τον τον Χουάν Σεμπάστιαν Καμπάλ, κατέκτησε την κορυφή στο διπλό σε Wimbledon και US Open, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και συγκεκριμένα στην ουσία μπολδενόνη που ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Ο τενίστας πήρε θέση μέσα από τα social media και υποστήριξε πως πρόκειται για μια ουσία που βρίσκεται συχνά σε κρέατα στην πατρίδα του, παρόλα αυτά η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσημα πως τον τιμωρεί και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τις 4 Ιανουαρίου.

«Είναι μια απ' τις πιο δυστυχισμένες στιγμές της ζωής μου και της αθλητικής μου καριέρας. Αυτή τη στιγμή είμαι στο Λος Άντζελες και δεν θα μπορέσω να παίξω στο Australian Open, ένα τουρνουά για το οποίο προετοιμάζομαι από τον Δεκέμβριο. Πριν από λίγες ώρες, η ITF με ενημέρωσε πως βρέθηκε στον οργανισμό μου η ουσία boldenone, μετά από τεστ που έκανα στις 17 Οκτωβρίου στο Κάλι. Να σημειωθεί πως δυο εβδομάδες πριν απ' αυτό, είχα κάνει κι άλλον έλεγχο και ήταν αρνητικός, ενώ έκανα άλλους 15 ελέγχους πέρσι. Όπως έχει σημειωθεί και από την Κολομβιανή Ολυμπιακή Επιτροπή, πρόκειται για μια ουσία που βρίσκεται συχνά στο κρέας στην Κολομβία και μπορεί να επηρεάσει τους ελέγχους των αθλητών. Είμαι σίγουρος πως περί αυτού πρόκειται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φάρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ