Skip to main content

Παγκράτι: Ασανσέρ καταπλάκωσε άνδρα-Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε και ο άνδρας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Χωρίς τις αισθήσεις του και με πολλαπλά τραύματα ανασύρθηκε πριν λίγο άνδρας που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο ασανσέρ, σε κτήριο επί της οδού Λαερτίου στο Παγκράτι.

H επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε, ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον επανέφεραν κατά τη διακομιδή του στον «Ερυθρό Σταυρό» όπου νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Αυτή την ώρα υποβάλλεται σε επέμβαση νευροχειρουργικής φύσεως.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Πώς συνέβη

Η λάθος συνεννοήση με τον εργοδότη του φαίνεται να είχε ως αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του 30χρονου, σύμφωνα με το protothema.gr.

Οι δύο άντρες είχαν πάει στο σημείο και πραγματοποιούσαν εργασίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος βρισκόταν στον 5ο όροφο μαζί με τον 42χρονο εργοδότη του. Ο συντηρητής ήταν μέσα στην καμπίνα και ο εργοδότης θα ασφάλιζε το κουβούκλιο για να αλλάξουν συρματόσχοινα. Όμως υπήρξε λάθος συνεννόηση και ο 42χρονος δεν πρόλαβε να ασφαλίσει το κουβούκλιο, ενώ ο συντηρητής έλυσε τα σχοινιά. Το αποτέλεσμα ήταν το ασανσέρ να πραγματοποιήσει ελεύθερη πτώση από τον 5ο όροφο στο υπόγειο με τον 30χρονο μέσα.

Εις βάρος του εργοδότη έχει σχηματιστεί δικογραφία από το ΑΤ Παγκρατίου για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.