Skip to main content

Παγώνη: Γιατροί και νοσηλευτές δεν επιτρέπουμε να ζοριστούμε ξανά, σας το ανακοινώνουμε

Φοβόμαστε γιατί τα περιστατικά είναι πολλά και θα αρχίσει να κολλάει ο ένας τον άλλον τώρα που θα μαζευόμαστε στα σπίτια, είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Για τη μέχρι στιγμής διαχειρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία από τις εισαγωγές των περιστατικών κορωνοϊού, αλλά και τη σημασία του εμβολιασμού λόγω της επερχόμενης επιδείνωσης του καιρού μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε στον ΣΚΑΙ για το γεγονός ότι ο κόσμος έχει εφησυχαστεί και δεν εμβολιάζεται: «Ο κόσμος δεν είναι ότι φοβάται, απλά έχει δει ότι αντιμετωπίζονται τα περιστατικά. Γιατί η Όμικρον 5 είναι διαχειρίσιμη και σου λέει αφού αντιμετωπίζονται, έχουμε τα πρωτόκολλα, για κάτσε να καθήσω λίγο προς τα πίσω. Δεν είναι έτσι».

Όπως πρόσθεσε, «αντισώματα πάντα θα έχουμε, αλλά το ποσοστό που χρειαζόμαστε όμως για να αντιμετωπίσουμε μια εισβολή του ιού, δεν θα είναι το απαραίτητο».

Αύξηση περιστατικών κορωνοϊού στις απλές κλίνες -Όχι στις ΜΕΘ

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει αύξηση των περιστατικών στις απλές κλίνες. Δεν θα είναι ακριβώς κύμα, θα είναι μια αύξηση των περιστατικών που θα νοσηλευτούν στις απλές κλίνες», τόνισε, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει αύξηση στις ΜΕΘ και είναι μια κατάσταση διαχειρίσιμη», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ παρακάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί, κυρίως όσοι είναι άνω των 60 και έχουν αρκετά υποκείμενα νοσήματα.

«Γιατροί και νοσηλευτές δεν επιτρέπουμε να ζοριστούμε ξανά, σας το ανακοινώνουμε»

Όσον αφορά τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), επεσήμανε: «Μαζί με τη γρίπη και τον κορωνοϊό, δημιουργεί μια τριπλέτα. Αν αντιμετωπίσουμε τον επόμενο μήνα που οι ιώσεις είναι περισσότερες, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα ζορίζονται. Και εμείς οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν επιτρέπουμε να ξανα ζοριστούμε, σας το λέμε, το ανακοινώνουμε και δεν μπορούμε πλέον».

Σε ερώτηση για το αν έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές, απάντησε: «Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί πάνω από 10% το τελευταίο διάστημα. Αλλά τώρα έχουμε ακόμη καλό καιρό, μην το ξεχνάτε αυτό, είμαστε όλοι έξω. Φοβόμαστε γιατί τα περιστατικά είναι πολλά και θα αρχίσει να κολλάει ο ένας τον άλλον τώρα που θα μαζευόμαστε στα σπίτια».

Επιπλέον, τόνισε πως την μάσκα, πλέον επειδή όλοι χαλάρωσαν, την έχουν ξεχάσει και δεν υπάρχει ούτε στην τσάντα.