Skip to main content

Παγώνη: Η εστίαση πρέπει να ανοίξει - Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα παρθούν κάποιες αποφάσεις, αφού αξιολογηθεί όμως εκ νέου η κατάσταση.

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο ύστερα από έναν χρόνο lockdown», τόνισε σε συνέντευξή της η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι η εστίαση θα πρέπει να ανοίξει.

Η κ. Παγώνη, μιλώντας στο OPEN, είπε πως «Σιγά-σιγά θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση. Αντί να μαζεύονται όλοι, ομάδες με έναν καφέ στα παγκάκια,  να πάνε σε ένα ζαχαροπλαστείο», δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αυτές οι συναθροίσεις είναι συγκεκριμένες και όχι πολλές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

«Τώρα τις μάσκες τις φοράνε. Οι αποστάσεις δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν μάσκες. Σιγά σιγά και οι νέοι θα προσαρμοστούν», τόνισε η κ. Παγώνη, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή τώρα στα πάρκα. Έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει COVID-19. Έναν χρόνο μετά όλοι είμαστε συνειδητοποιημένοι, παρόλο που ξεφεύγουμε κιόλας κάποιες φορές».

Αναφερθείσα στο Πάσχα με self tests, είπε πως «Θέλουμε ο κόσμος να είναι έξω σε ανοιχτούς χώρους, αλλά με προσοχή διότι οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει σε ποσοστό σχετικής ανοσίας».

Εννοείται πως οι μάσκες και οι αποστάσεις θα τηρηθούν, δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «θα μπορούμε να πάμε στην Εκκλησία, στο προαύλιο να κάνουμε Ανάσταση. Δεν θα είναι όπως πέρυσι».

Επίσης, υπογράμμισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρθούν κάποιες αποφάσεις, αφού αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και εφόσον διευθετηθεί και το θέμα με τις ποσότητες των εμβολίων.