Skip to main content

Παγώνη: Είμαστε κάθετοι κατά της πενθήμερης καραντίνας

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε τη διαφωνία της σχετικά με την απόφαση σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα για τους νοσήσαντες

Τη διαφωνία της σχετικά με την απόφαση σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα για τους νοσήσαντες με κορωνοϊό, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα και την 6η μέρα να δουλέψει εξέφρασε μιλώντας στο Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Τόνισε μάλιστα πως η ΕΙΝΑΠ έχει εκφράσει πως είναι κάθετη σε αυτή την απόφαση.

Όσον αφορά τη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον η Ματίν Παγώνη σημείωσε ότι «δεν χρειάζεται πανικός. Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και τη Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά. Είναι περίπου σαν την Όμικρον, λίγο πιο επιθετική. Θα τη δούμε, θα τη μελετήσει το ινστιτούτο. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα», τόνισε για τη νέα παραλλαγή.

«Λέμε “εμβολιαστείτε όλοι” για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία. Ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, ξέρουμε ότι θα τον έχουμε εδώ, θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε φοβισμένοι κάθε μέρα και να πανικοβαλλόμαστε», συμπλήρωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

 Η τρίτη δόση θα δώσει ασφάλεια και στην Όμικρον

Από χθες, Πέμπτη, έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τέταρτη δόση εμβολιασμού για τους ανοσοκατεσταλμένους. Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως για τη συγκεκριμένη κατηγορία τα αντισώματα μειώνονται γρήγορα και θα πρέπει να εμβολιαστούν και να προστατευτούν.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τρίτη δόση θα δώσει ασφάλεια και στην Όμικρον και στην νέα μετάλλαξη. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος γιατί πρέπει να εμβολιαστεί», είπε. «Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν τα νοσήματα αυτά έχουν και τις θεραπείες τους. Σκεφτείτε τους ανθρώπους αυτούς, έχουμε την Όμικρον και την Δέλτα, οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό», κατέληξε η κ. Παγώνη.