Skip to main content

Παγώνη: Ορθώς δεν θα γίνουν παρελάσεις σε Ημαθία, Πιερία - Το σκεπτικό της απόφασης

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκρινε ως σωστή την απόφαση να μην γίνουν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου σε Ημαθία και Πιερία λόγω κορωνοϊού

Σωστή εκτιμά πως είναι η απόφαση να μην γίνουν παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου σε Ημαθία και Πιερία, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) Ματίνα Παγώνη.

Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΙ στο περιθώριο της απόφασης αυτής και για την Πιερία, τόνισε πως οι εκάστοτε ιατρικοί σύλλογοι πράττουν ορθώς με αυτό το μέτρο καθώς γνωρίζουν τα δεδομένα όσον αφορά την πορεία της πανδημίας στην πόλη τους.

«Αυτοί ξέρουν την κατάσταση των νοσοκομείων. Αυτοί συνεννοούνται με τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία και κανένας άλλος από εμάς που είμαστε πολύ μακριά, δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις» είπε προσθέτοντας πως μια τέτοια απόφαση έρχεται με την εκτίμηση δεδομένων όπως τα περιθώρια μονάδων.

Όπως εξήγησε μάλιστα τόσο σε Ημαθία όσο και σε Πιερία δεν υπάρχει περιθώριο μονάδων.

Ερωτώμενη ειδικότερα για το εάν υπάρχουν κι άλλες περιοχές της Ελλάδας για τις οποίες εκτιμά πως θα έπρεπε να παρθεί μια ανάλογη απόφαση η κα Παγώνη δεν προέβη σε συγκεκριμένη εκτίμηση εξηγώντας πως τα στοιχεία διαφοροποιούνται συνεχώς δεδομένου ότι καθημερινά έχουμε θανάτους ασθενών και περισσότερες εισαγωγές, γεγονός το οποίο θα πρέπει να μας ανησυχεί.