Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
x

ΠΑΓΩΝΗ: ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑΣ

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως η διαφορά με την ανεμοβλογιά, υπογράμμισε ότι στην πρώτη υπάρχει κνησμός, ενώ στην ευλογιά των πιθήκων υπάρχει πόνος».

«Δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας», τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σχετικά με την ευλογιά των πιθηκών που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο σημειώνοντας ότι και στην Ελλάδα θα υπάρχουν κρούσματα, αλλά δεν χρειάζεται πανικός.

«Είναι ενδημική νόσος στην Αφρική χρόνια τώρα. Το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο ήταν στο Κονγκό το 1970», ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και επισήμανε ότι χρειάζεται να ακολουθούνται οι κανόνες ατομική υγιεινής.

«Μεταδίδεται διά της αναπνευστικής οδού με τα σταγονίδια και με την επαφή, και κυρίως εκεί που υπάρχουν δερματικές αλλοιώσεις», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στα συμπτώματα, διαρκούν περίπου 3-4 εβδομάδες, και είναι κυρίως πυρετός, κεφαλαλγία, μυαλγία, διόγκωση λεμφαδένων και εξάνθημα με φυσαλίδες.

Ερωτηθείσα για το ποια είναι η διαφορά με την ανεμοβλογιά, υπογράμμισε ότι «στην ανεμοβλογιά υπάρχει κνησμός, ενώ στην ευλογιά των πιθήκων υπάρχει πόνος».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ