Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
x

ΠΑΓΩΝΗ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ

Η κ. Παγώνη σημείωσε ότι κάθε Ιανουάριο-Φεβρουάριο αυξάνονται οι ιώσεις και οι λοιμώξεις, προειδοποιώντας πως δεν περάσαμε ακόμα τα δύσκολα.

Αισιόδοξη για την πτώση των κρουσμάτων εμφανίστηκε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, στην τηλεόραση του MEGA, τονίζοντας ότι η αισιοδοξία βασίζεται στην ύφεση των αριθμών που αφορούν διασωληνωμένους και νεκρούς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι έγινε τις ημέρες των Θεοφανίων».

Η κ. Παγώνη μίλησε για την ανάγκη αύξησης των αριθμών των τεστ, μοριακής και γρήγορης ανίχνευσης στον γενικό πληθυσμό, κάνοντας ειδική μνεία στους δασκάλους και στους εργαζομένους σε βιομηχανίες.

«Έτσι να μπορεί να γίνεται γρήγορα η ιχνηλάτηση των ασυμπτωματικών και να περιορίσουμε τη νόσο».

Για την επανέναρξη του λιανεμπορίου, δήλωσε, ότι «οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές. Και το ότι θα δοκιμάζουμε τα ρούχα είναι βήματα. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα πηγαίναμε με περιορισμούς να ψωνίσουμε».

Σχολεία

Σχετικά με τα σχολεία, τόνισε ότι πρέπει να ανοίξουν, με προτεραιότητα την Γ’ Λυκείου. Εξήγησε βέβαια, ότι αυτό το άνοιγμα, πρέπει να συνοδεύεται από εβδομαδιαία τεστ Covid σε εκπαιδευτικούς, ενώ αν οι παράμετροι των επιδημιολογικών δεδομένων είναι καλοί, τότε θα μπορούν να ανοίξουν και τα υπόλοιπα σχολεία.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι κάθε Ιανουάριο-Φεβρουάριο αυξάνονται οι ιώσεις και οι λοιμώξεις, προειδοποιώντας πως «δεν περάσαμε ακόμα τα δύσκολα», αφού το τρίτο κύμα μπορεί να προκληθεί από το κρύο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ