Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ Η EUROPEAN SUPER LEAGUE

Μετά την αποχώρηση των αγγλικών ομάδων, η ESL ανακοίνωσε ουσιαστικά την αναβολή των σχεδίων της, επιμένοντας πως η διοργάνωση είναι η καλύτερη λύση.

Για αναβολή των σχεδίων της κάνει λόγο ουσιαστικά με ανακοίνωσή της η European Super League, μετά τη μαζική αποχώρηση των αγγλικών ομάδων.

Μετά την τηλεσύσκεψη που είχαν οι πρόεδροι των ομάδων που απέμειναν στην European Super League, μετά την αποχώρηση των αγγλικών συλλόγων, η ESL προχώρησε σε μία ανακοίνωση στην οποία επί της ουσίας αναφέρει πως «παγώνει» τα σχέδια της για την νέα διοργάνωση και θα επανεξετάσει το πλάνο της, θεωρώντας πως είναι η μοναδική λύση για την επιβίωση του ποδοσφαίρου μιας και το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχον «status quo» στο Ευρωπαικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.

Προτείναμε μία νέα ευρωπαική διοργάνωση, επειδή το υφιστάμενο σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρόταση μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική «πυραμίδα», βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, είμαστε πεπεισμένοι πως η πρότασή μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την Ευρωπαική νομοθεσία και τους κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε τα πιο σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, έχοντας πάντα στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ