Skip to main content

Παγώνη: Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες - Δεν αποκλείεται να είμαι υποψήφια βουλευτής

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι βγήκαν νωρίς οι μάσκες και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές σε εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουνίου

«Αναμενόμενη» και «λογική» είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σημείωσε ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Οι παραλλαγές 4 και 5 - Οι διαφορές

Η κ. Παγώνη είπε ότι τις τελευταίες ημέρες, εντοπίζονται οι παραλλαγές 4 και 5 του κορωνοϊού στην Αττική αλλά και σε πόλεις της Κρήτης.

Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους, πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου.

Κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών πλέον και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από την γρίπη.

«Δεν αποκλείεται να είμαι υποψήφια»

Η κ. Παγώνη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια βουλευτής τις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Όχι, δεν αποκλείω τίποτα», απάντησε στο ερώτημα, που όμως σύμφωνα με την ίδια δεν είναι συζήτηση να γίνει αυτή την ώρα.