Skip to main content

Παγώνουν όλες τις επιστροφές ΦΠΑ στις επιχειρήσεις!

«Τα στυλό κάτω». Την εντολή αυτή φέρεται να έδωσε το υπουργείο Οικονομικών προς τις αρμόδιες ΔΟΥ της χώρας, προκειμένου να παγώσουν τις επιστροφές ΦΠΑ!
«Τα στυλό κάτω». Την εντολή αυτή φέρεται να έδωσε το υπουργείο Οικονομικών προς τις αρμόδιες ΔΟΥ της χώρας, προκειμένου να παγώσουν τις επιστροφές ΦΠΑ! Το γεγονός είναι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα και απειλεί να στραγγαλίσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες βρίσκονται εν αναμονή για να λαμβάνουν, αλλά ματαίως. Η υπόθεση, την οποία αποκάλυψε την Τετάρτη η Voria.gr, παίρνει πλέον δραματικές εξελίξεις, καθώς θίγει την επιχειρηματικότητα στον πυρήνα της, σε μια στιγμή που ούτως ή άλλως το πρόβλημα της ρευστότητας είναι εφιαλτικό και κινδυνεύει να αποβεί και μοιραίο για ολόκληρο το σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες, μαζί με την εντολή παγώματος στις επιστροφές του ΦΠΑ, έχει δοθεί κι εντολή στις ΔΟΥ να παγώσουν κάθε επιστροφή εισοδήματος που αφορά σε μεγάλο ποσό κυρίως για περιπτώσεις ελευθέρων επαγγελματιών. Εν προκειμένω, η σύσταση που έχει γίνει είναι της επιστροφής να προηγείται αυστηρός έλεγχος των βιβλίων του δικαιούχου. Κι όπως είναι φυσικό, από μόνη της αυτή η σύσταση δεν προδιαθέτει επ ουδενί… ευτυχή κατάληξη για τον φορολογούμενο.
 
Παράλληλα, όμως, και για τη ρευστότητα της αγοράς η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο όλους τους τελευταίους μήνες, με τις επιχειρήσεις πλέον να εκπέμπουν απεγνωσμένα SOS.