Skip to main content

«Παγώνουν» τα ανταποδοτικά τέλη στο δήμο Τριανδρίας

Σταθερά παραμένουν τα ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Τριανδρίας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως τονίζει στη voria.gr η δήμαρχος Τριανδρίας.
«Παγώνουν» τα ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Τριανδρίας για ακόμη ένα έτος. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα τέλη παραμένουν σταθερά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

«Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ουσιαστικές ανάγκες όλων των πολιτών της Τριανδρίας, η διοίκηση του Δήμου μας αποφάσισε να παγώσει για ακόμα μία χρονιά τα δημοτικά τέλη. Βεβαίως, η πρωτοβουλία αυτή της διοίκησης του Δήμου δεν ήταν εύκολο να υλοποιηθεί, δεδομένων των γενικότερων αυξήσεων, αλλά και των υποχρεώσεων τις οποίες καλείται ο Δήμος να καλύψει καθημερινά», αναφέρει η δήμαρχος Τριανδρίας, Ξένια Δρίτσα, στη voria.gr.

Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στο δήμο Τριανδρίας καλούνται, λοιπόν, να πληρώσουν ως ανταποδοτικά τέλη 1,78 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ για τα καταστήματα αντιστοιχούν 4,22 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το χρόνο. Τα έσοδα από τα τέλη διατίθενται στην κάλυψη πάγιων αναγκών του δήμου, όπως η καθαριότητα του δήμου και η αγορά νέου εξοπλισμού για την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας.

Από τον δήμο δίνεται προτεραιότητα στο επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων του και έτσι μέσω της καλύτερης διαχείρισης των πόρων του δήμου δίνεται έμφαση σ΄ αυτή την κατεύθυνση.

«Στο πλαίσιο αυτό, καλώ όλους τους πολίτες της Τριανδρίας να συνδράμουν στην προσπάθεια των υπαλλήλων του τμήματος καθαριότητας, τηρώντας τον κανονισμό καθαριότητας, ώστε να διευκολυνθεί, στο μέτρο του δυνατού, το έργο τους», λέει η δήμαρχος Τριανδρίας.

Η καταβολή των τελών γίνεται χωρίς προβλήματα από τους δημότες και μέχρι στιγμής δεν έχουν καταβληθεί πρόστιμα.

Δημήτρης Τσάκωνας