Skip to main content

Πάγο στα ανταποδοτικά τέλη του 2017 βάζει ο δήμος Καλαμαριάς

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, δίνοντας το στίγμα για την επόμενη χρονιά, μίλησε για στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Στο πάγωμα των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά το νέο έτος προχωρά ο δήμος Καλαμαριάς, ο οποίος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη σύνταξη του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος 2017.

Έτσι και την επόμενη χρονιά, όπως και το 2016 το ύψος των ανταποδοτικών τελών θα διατηρηθεί σε 1,8 ευρώ/τ.μ. για τις κατοικίες και σε 0,85 ευρώ/τ.μ. για τα φιλανθρωπικά ή νοσηλευτικά ιδρύματα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (πλην των ιδιωτικών κλινικών). Πέρσι η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει και σε μειώσεις των δημοτικών τελών κατά 50% για τους μετρόπληκτους καταστηματάρχες, όπως και για πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, δίνοντας το στίγμα για την επόμενη χρονιά, μίλησε για στήριξη των ευπαθών ομάδων. Όπως είπε, η διοίκηση του δήμου θα ρίξει το βάρος της στην καθημερινότητα του πολίτη και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στροφή στα έργα της γειτονιάς

Περίπου στα 12 εκατ. ευρώ αναμένεται να κυμανθεί ο προϋπολογισμός του Τεχνικού Προγράμματος 2017 του δήμου Καλαμαριάς, δηλαδή, στα ίδια επίπεδα με τη φετινή χρονιά.
Ο κ. Μπακογλίδης υπογράμμισε ότι ο δήμος με αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα «πηγαίνει πλέον στις γειτονιές με έργα μικρά αλλά και μεγάλα για την καθημερινότητα του πολίτη», σημειώνοντας παράλληλα, πως «δεν αφήνουν πίσω και τα μεγάλα έργα ανάπλασης, όπως αυτό του παραλιακού μετώπου και του αλιευτικού καταφυγίου».