Skip to main content

Πάει για 30 Αυγούστου ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ θα πάρει την τελική απόφαση - Απειλεί με νομικές κινήσεις ο Ολυμπιακός εάν αλλάξει η ημερομηνία

Απρόβλεπτες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ.

Η εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ το πρωί της Δευτέρας προς τους αρμόδιους φορείς, με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του τελικού στο γήπεδο της Ριζούπολης, αναγκάζει την ΕΠΟ να πάρει άλλες αποφάσεις, όχι μόνο για την έδρα τέλεσης του αγώνα, αλλά και για την ημερομηνία διεξαγωγής του.

Ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει το βράδυ της Κυριακής (26/07, 21:00) στο «Γ. Καμάρας», μετά τη θέση της Αστυνομίας η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ αναμένεται να εισηγηθεί στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων τη διεξαγωγή του αγώνα στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, με την ίδια ώρα έναρξης (21:00).

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων είναι αυτή που θα πάρει την τελική απόφαση, πιθανότατα αύριο (21/7), και μένει να δούμε ποια θα είναι η νέα αντίδραση των δύο φιναλίστ.

Νέα επιστολή ο Ολυμπιακός

Ήδη, ο Ολυμπιακός με σημερινή του νέα επιστολή, μετά τη διαφαινόμενη εξέλιξη των πραγμάτων ζητά από την ΕΠΟ να μην αλλάξει την ημερομηνία του τελικού, παρά μόνο την έδρα του, ενώ απειλεί ότι εφόσον γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Η επιστολή του Ολυμπιακού, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα:

«Αναφερόμαστε εκ νέου στο περιεχόμενο της από 19.07.2020 επιστολής μας αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, το περιεχόμενο της οποίας παραμένει χωρίς απάντηση.

Δεδομένου ότι απομένουν μόλις έξι (6) ημέρες για τη διεξαγωγή του Τελικού σας καλούμε ως Ομοσπονδία να ανταποκριθείτε στον θεσμικό σας ρόλο και με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί να λάβετε μια απόφαση με γνώμονα τη διασφάλιση του κύρους της διοργάνωσης και τη διεξαγωγή του κορυφαίου αγώνα που διοργανώνει η ΕΠΟ με όρους που διασφαλίζουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια .

Άλλως και αν παρά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί καθώς και την από μέρους μας συναίνεση για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου στην έδρα της έτερης διαγωνιζόμενης ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, ήτοι στο ΟΑΚΑ, δεν ορίσετε την εν λόγω αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ την Κυριακή 26.07.2020, σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός μας για τις ως άνω πράξεις και παραλείψεις σας».