Skip to main content

Πάιατ: Ανοίγονται νέες προοπτικές για την «ελληνική Μακεδονία»

Το 2019 θα είναι η χρονιά της Θεσσαλονίκης, τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στην εκδήλωση κοπής πίτας.

Με ανανεωμένες ελπίδες για το μέλλον τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και συνολικά της βόρειας Ελλάδας επιστρέφει στην Αθήνα ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

Όπως είπε κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, «το 2019 υπάρχουν προοπτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης για την ελληνική Μακεδονία, που αποτελεί σταυροδρόμι για την ευρύτερη περιοχή».



Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ενώ χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη μια δυναμική και κοσμοπολίτικη πόλη.

Τόνισε ακόμη πως εντός του 2019 αναμένονται μεγάλες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το 2019 θα είναι η χρονιά της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστόπουλος. Όπως είπε, η τρέχουσα συγκυρία, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, αποτελεί ευκαιρία για ανάπτυξη της περιοχής. «Ο στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τα μέλη μας στον δρόμο της ευημερίας μέσα από συνεννοήσεις και συναινέσεις», είπε.



Ο αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και πρόεδρος του παραρτήματος βόρειας Ελλάδας, Νίκος Μπακατσέλος, αναφέρθηκε στη σημαντική παρουσία των ΗΠΑ στην προηγούμενη ΔΕΘ, τονίζοντας πως «έχουν μπει οι βάσεις για το μέλλον και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε στην περσινή επιτυχία».