Skip to main content

Νέες αιχμές του Αμερικανού Πρέσβη για τους επενδυτές στον ΟΛΘ

Ο Τζέφρι Πάιατ είπε ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο, αν και η γραφειοκρατία είναι ακόμη το πρόβλημα που απασχολεί τους επενδυτές.

Ο ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου ενδιαφέρει τους Αμερικανούς επενδυτές, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα.

Ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις επενδύσεων στη χώρα μας που προβληματίζουν, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση του λιμένος Θεσσαλονίκης, που, όπως είπε, είναι ακόμη ασαφές ποιοι είναι οι επενδυτές, επαναλαμβάνοντας έτσι τις αιχμές που είχε διατυπώσει στη συνέντευξή του στη Voria.gr (δείτε εδώ).

Ο κ. Πάιατ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα στον κλάδο της ενέργειας, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο, αν και όπως τόνισε, η γραφειοκρατία είναι ακόμη το πρόβλημα που απασχολεί τους επενδυτές.

Όπως είπε, υπάρχει ξεκάθαρο ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων για τον κλάδο της ενέργειας, αλλά και παρότρυνση από πλευράς αμερικανικής κυβέρνησης να υπάρξει συνεργασία αμερικανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πάιατ είπε ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει την τρίτη ευρωπαϊκή χώρα, μετά την Πολωνία και τη Λιθουανία, στην οποία οι ΗΠΑ θα εξάγουν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

«Βλέπουμε θετικά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και περιμένουμε να δούμε αν θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για επενδύσεις και αν το μήνυμα του πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει, ισχύει», ανέφερε επίσης, υπενθυμίζοντας ότι «για την ενέργεια ο Πρόεδρος κ. Τραμπ επεσήμανε στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα τη σημασία της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου για αγωγούς και για την αναβάθμιση της μονάδας στη Ρεβυθούσα, ενώ υπάρχουν σχέδια και για τον τομέα των υδρογονανθράκων, καθώς η Ελλάδα μπορεί να παίξει το ρόλο της γέφυρας της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ».