Skip to main content

Πάιατ: Οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα σημείωσε ότι η χώρας μας αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για τους Αμερικανούς πολίτες.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στο καλύτερο σημείο από κάθε άλλη φορά, τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας μπροστά σε 350 τουλάχιστον Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες στο Ηρώδειο, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο FedHatta με αφορμή το διεθνές συνέδριο ASTA Athens Destination Expo 2018.

Ο κ. Πάιατ σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι ένα ελκυστικός προορισμός για τους Αμερικανούς πολίτες, επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2018 και υπογράμμισε ότι υπάρχει πλούσιο έδαφος για την ενίσχυση των αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και του επιχειρηματικού πνεύματος

Τους αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες μέλη της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων, (ASTA ADE 2018), καλωσόρισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ μίλησε ακόμη και ο πρόεδρος του FedHatta, Λυσάνδρος Τσιλίδης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μεταξύ 14-17 Απριλίου, έπειτα από προσπάθειες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, φιλοδοξώντας να ανοίξει τις προοπτικές για «απογείωση» των Αμερικανών τουριστών στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Το συνέδριο, με συμμετοχές από 500 διεθνείς συνέδρους και άνω των 350 Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, θα αποτελέσει μια ιστορική ευκαιρία για πιο εντατικές συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών Ελλάδας και ΗΠΑ, ώστε να προκύψουν αμοιβαία οφέλη από την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού.