Skip to main content

Πάιατ: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου περί ρωσικής ανάμιξης

Ο κ. Πάιατ με ανάρτησή του, αναφέρει ότι η τοποθέτησή του μεταφέρθηκε λανθασμένα και παραθέτει επακριβώς τα όσα ανέφερε.

Διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ANT1, δίνει μέσω Twitter ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ με ανάρτησή του, αναφέρει ότι η τοποθέτησή του μεταφέρθηκε λανθασμένα και παραθέτει επακριβώς τα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Σε αυτή τόνισε ότι δεν έχει εντοπίσει απτές αποδείξεις για ρωσικές παρεμβάσεις στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές, ωστόσο, συμπλήρωσε, πως οι ελληνικοί δημοκρατικοί θεσμοί, όπως ο Τύπος, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να αντιδράσουν ανάλογα.

Το απόσπασμα των δηλώσεων του Αμερικανού πρέσβη, στο περιθώριο της εκδήλωσης #DisinfoWeek:

«Ολες οι ανοιχτές μας κοινωνίες είναι ευάλωτες απέναντι σε τέτοια εργαλεία (σ.σ. καμπάνιες παραπληροφόρησης ενόψει εκλογών). Το μάθαμε με σκληρό τρόπο στις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Εχουμε δει αποδείξεις ανάλογης χειραγώγησης της πληροφόρησης και στην Ελλάδα. Εχουμε δει ρωσικές προσπάθειες στον τομέα της Εκκλησίας, προσπάθειες να υπονομευθεί ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δεν μπορώ να σας πω ότι έχω εντοπίσει αποδείξεις προσπαθειών για ανάμιξη στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές. Ωστόσο, στόχος της αποψινής εκδήλωσης (σ.σ. του  #DisinfoWeek) είναι να υπάρξει ευαισθητοποίηση, ώστε οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελλάδας, όπως ο ελεύθερος Τύπος (που είναι ιδιαίτερα ισχυροί) να βρίσκονται σε εγρήγορση και να είναι έτοιμοι να απαντήσουν».